Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 602 kJ / 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,36 g |
Tuky | 7,97 g |
Vláknina | 10,52 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 57,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme a osolíme z obou stran.
Krok 2: Připravíme si těsto na bramboráky. Brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme vejce, mouku, česnek a majoránku. Zaděláme v hustější těstíčko. Mouku je třeba přidávat dle hustoty. Každé brambory jsou jiné. Těsto musí být tužší.
Krok 3: Na dlaň si položíme řízek o velikosti dlaně, poklademe směsí a pomalu přendáme těstem dolů do rozpáleného oleje na pánvi. Hned přidáme lžící těsto navrch masa a pomalinku smažíme, aby maso uvnitř bylo dokonale propečené. Smažíme ve větším množství oleje.
Zveřejněno 3. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí ondráš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zo5w
Moje poznámka
Krůtí ondráš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zo5w
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 7 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 7 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 2 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 3 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 5 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 6 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 6 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 7 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 8 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 8 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 8 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí ondras,
krůtí řízek ondráš,
kuřecī ondráš recept,
kuřecí steak ondras,
ondras z krutiho masa,
ondras se zelim,
ondraš,
ondras z prsicek,
videorecept kuřecí ondras,
kureci ondras videorecept,
kuřecí ondráš recepty,
kuřecí ondraz,
kuřecí řízek ondras,
pecene stehno s kukuricnymi lupinky,
střapačky recept,
ondráš masový,
řízek ondráš videorecept,
videorecept řízek ondráš,
ondráš naopak recepty,
krůtí maso recepty ondras
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek,
prsa krůtí
Komentáře (21)
Nepochybujem, že terezicka1 je šikovná osoba, ale ak už pridáva toľko receptov, mohlo ju napadnúť použiť vyhľadávač.
Snáď sa nenaštve, neodíde a prekvapí nás naozaj nejakým netradičným a originálnym receptom.
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=3608&s...
Alebo sa mi to zdá? Má zmysel donekonečna pridávať chronicky známe recepty?
Psala jsem komentář slušně, nepovažovala za urážlivý nebo osočující. Jo, chápu je taková situace - doba. Tak zmiznu ze zorného pole. Nemám ráda ani zájem o nějaké třenice.
Pěkný večer
1) Zprávu určenou pro konkrétního autora receptu napsat jemu soukromě a ne do komentáře.
2) Nekritizovat podobné nebo stejné recepty. Tímto se vždy dosáhlo jen toho, že nová autorka receptů, která se rozhodla svými recepty inspirovat spoustu kuchařů a kuchařek požádá o smazání receptů, případně i celého účtu.
Tak proč zase toto?!
Téměř všechny recepty jsou tu Xkrát, žádné mimořádné inspirace. Nevím, zda je to tak moc efektivní přínos.