Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 602 kJ / 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,36 g |
Tuky | 7,97 g |
Vláknina | 10,52 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 57,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme a osolíme z obou stran.
Krok 2: Připravíme si těsto na bramboráky. Brambory nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme vejce, mouku, česnek a majoránku. Zaděláme v hustější těstíčko. Mouku je třeba přidávat dle hustoty. Každé brambory jsou jiné. Těsto musí být tužší.
Krok 3: Na dlaň si položíme řízek o velikosti dlaně, poklademe směsí a pomalu přendáme těstem dolů do rozpáleného oleje na pánvi. Hned přidáme lžící těsto navrch masa a pomalinku smažíme, aby maso uvnitř bylo dokonale propečené. Smažíme ve větším množství oleje.
Zveřejněno 3. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí ondráš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zo5w
Moje poznámka
Krůtí ondráš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zo5w
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 11 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 4 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 5 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 5 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 5 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 7 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 9 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 9 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 9 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 9 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 10 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí ondras,
krůtí řízek ondráš,
kuřecī ondráš recept,
kuřecí steak ondras,
ondras z krutiho masa,
ondras se zelim,
ondraš,
ondras z prsicek,
videorecept kuřecí ondras,
kureci ondras videorecept,
kuřecí ondráš recepty,
kuřecí ondraz,
kuřecí řízek ondras,
pecene stehno s kukuricnymi lupinky,
střapačky recept,
ondráš masový,
řízek ondráš videorecept,
videorecept řízek ondráš,
ondráš naopak recepty,
krůtí maso recepty ondras
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek,
prsa krůtí
Komentáře (21)
Nepochybujem, že terezicka1 je šikovná osoba, ale ak už pridáva toľko receptov, mohlo ju napadnúť použiť vyhľadávač.
Snáď sa nenaštve, neodíde a prekvapí nás naozaj nejakým netradičným a originálnym receptom.
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=3608&s...
Alebo sa mi to zdá? Má zmysel donekonečna pridávať chronicky známe recepty?
Psala jsem komentář slušně, nepovažovala za urážlivý nebo osočující. Jo, chápu je taková situace - doba. Tak zmiznu ze zorného pole. Nemám ráda ani zájem o nějaké třenice.
Pěkný večer
1) Zprávu určenou pro konkrétního autora receptu napsat jemu soukromě a ne do komentáře.
2) Nekritizovat podobné nebo stejné recepty. Tímto se vždy dosáhlo jen toho, že nová autorka receptů, která se rozhodla svými recepty inspirovat spoustu kuchařů a kuchařek požádá o smazání receptů, případně i celého účtu.
Tak proč zase toto?!
Téměř všechny recepty jsou tu Xkrát, žádné mimořádné inspirace. Nevím, zda je to tak moc efektivní přínos.