Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno 23. 7. 2025 18:11:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 4 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 5 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 6 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 6 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 9 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 9 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 9 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 10 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (36)
naprosto skvělé!
zdenička00 -