Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s hroznovým vínem

Jemný tvarohový koláč s hroznovým vínem je ideálním moučníkem pro odpolední posezení u kávy i rychlou sladkou tečku po obědě. Díky tvarohu je krásně vláčný a hroznové víno je vítanou změnou při přípravě ovocných koláčů.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iveta 3 iveta 3

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 28 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 030 kJ /
4 309 kcal
Bílkoviny97,48 g
Tuky151,81 g
Vláknina20,25 g
Cholesterol 697 mg
Sodík 450 mg
Sůl1,62 g
Sacharidy622,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Tvaroh, změklé máslo, vejce a citronovou kůru utřeme dohladka. Krok 3: Do tvarohové směsi přidáme mléko, rum a mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Zlehka promícháme. Krok 4: Nalijeme na plech a poklademe hroznovým vínem.
Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.

TIP: Top 7: Oblíbené letní koláče s ovocem

Zveřejněno 9. 2. 2010

Poznámka autorky iveta 3

1 hrnek = 250 ml, Použijeme 250 g hroznového vína (nebo 500 g vypeckovaného hroznového vína).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwR1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwR1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lze použít i zkyslé mléko.

Opět výborný. Lehké, jednoduché. Zachvilku se nevejdu do futer.

Právě jsem koláč upekla,měla jsem tu hroznové víno a recept mě dal inspiraci k pečení a už se na něj vrhli a dělajíse jim boule za ušima.:-p:yes:

Já sem ho dělala, když bylo loni vino za 19,90 kč/kg a vypeckovavala.To vypeckované bývá malé,proto je ho vícero,aspon u nas ho mívají malinké.

Jedla jsem v létě u přátel, nevím zda byl stejný poměr surovin a těsta, ale s vínem je koláč výborný:-p, takže 4.bodík:yes:;-)

Mě přijde divný ten váhový rozdíl mezi hrozny s peckami a bez. Ať mi nikdo neříká, že pecky tvoří polovinu váhy hroznu? To je nějaké "vystřelené od boku".

U nás mají víno drobné a bez pecek něco jako sultánky,takže by to bylo bez vypeckování,a myslím,že jednou za čas to kapsa unese.;-):-Kdávám bod:yes::-D

V sezóně nejsou hrozny drahé a dají se sehnat i bezjaderné odrůdy ;-):-p

:-K:-)):-p

No, ale to by potom nebol kolac s hroznovym vinom.

Vypeckovaného hroznového vína?:-O To snad.. Koláč je dobrý, ale není škoda peněz za hroznové víno? Dneska koupíš jahody v konzervě, broskve i meruňky za pár korun!

Tématické fráze:
kolac s hroznovym vinem, buchta s hroznovým vínem, moučník s hroznovým vínem, co s hroznovým vínem, recepty s hroznovým vínem, bublanina s hroznovým vínem, kolac z hroznoveho vina, moučníky s hroznovým vínem, kolac z hroznovym vinem, pečení s hroznovým vínem, co z hroznovym vínem, koláč s hrozny, koláče s hroznovým vínem, koláč s vínem, hroznový koláč, koláč hroznové víno, s hroznovým vínem, hroznové víno recept, hroznové víno recepty, buchta s hrozny

Suroviny:
víno hroznové, tvaroh měkký, máslo, rum, cukr, kypřící prášek do pečiva, mouka polohrubá, mléko, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu