Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 834 kJ / 2 111 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,10 g |
| Tuky | 16,32 g |
| Vláknina | 32,86 g |
| Cholesterol | 6 mg |
| Sodík | 6,47 g |
| Sůl | 16,10 g |
| Sacharidy | 403,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak je psáno, tak po sobě dáme suroviny do pečící trouby, nastavíme na těsto.
Krok 2: Pak vyndáme, prohněteme ještě ručně a těsto upravíme na veku, dáme do nádobí v kterém chceme péct, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout (pekla jsem v menším pekáčku).
Krok 3: Smícháme si trochu vody, oleje a octa a tím potírat chleba před i během pečení v troubě. (Chlebík je tak trochu pro Špagetku.)
Zveřejněno 9. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlívový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xjA
Moje poznámka
Hlívový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xjA
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 6 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 8 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 9 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 10 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 1 hodinou
Išelské cukroví
Danakoukolova před 1 hodinou
Vosí hnízda
RNiklova před 1 hodinou
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 1 hodinou
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 1 hodinou
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 2 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 2 hodinami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 3 hodinami
Tématické fráze:
jak péct chléb v panasonicu,
domácí pekárna těsto překynulo,
ušatej chleba,
pekárna chleba s ušima
Suroviny:
voda,
mléko,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
mouka celozrnná,
tymián,
kmín celý,
hlíva ústřičná sušená,
droždí
Komentáře (17)
Jinak s tím poměrem sypkých a tekutých surovin to bude asi pravda. Příliž volné těsto.
http://clupmi.blog.cz/0901/silvestrovsky-chlebik