Hlívový chleba

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Domácí pekárna 16 názorů

Suroviny

150-200 ml vlažné vody
100 ml vlažného mléka
2 lžičky soli
1 lžička cukru
400 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
2 lžíce tymiánu
2 lžíce kmínu
2 lžíce sušené hlívy ústřičné
1 kostka droždí
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jak je psáno, tak po sobě dáme suroviny do pečící trouby, nastavíme na těsto.

  2. Pak vyndáme, prohněteme ještě ručně a těsto upravíme na veku, dáme do nádobí v kterém chceme péct, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout (pekla jsem v menším pekáčku).

  3. Smícháme si trochu vody, oleje a octa a tím potírat chleba před i během pečení v troubě. (Chlebík je tak trochu pro Špagetku.)

Poznámka

Těsto si musíme vychytat, buď přidáme mouku-pokud se nám zdá těsto řídké, nebo vodu-když se nám zdá tuhé!

Chleba je opravdu moc dobrý, nadýchaný a měkoučký a má dobrou kůrku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Hlívový chleba

  • clupmi clupmi

    p.s. Udělil jsem 8.+:-))

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Opět výborný nápad - tip:yes:. Hlíva ústřičná je velmi zdravá houba. :-! Určitě vyzkouším ve svém Panasonicu a dám pak vědět.
    Jinak s tím poměrem sypkých a tekutých surovin to bude asi pravda. Příliž volné těsto.
    http://clupmi.blog.cz/0901/silvestrovsky-chlebik

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    JANI,MÁŠ BODÍK HNED BYCH SI HO DALA:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    jj, chlebík je ušatej, jak správně píše Gabča, vylezl z pekáčku;-)a koukněte jak jsou ty uši oštípaný:-Oto vám byla tááááák dobrá chroupavá kůrka:-!ale co, tvar netvar, hlavně, že fakt chutná;-):-p Díky všem za bodíky:yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Bibi vypadá úžasně.:-p

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    gabina, chlebove cesto musi drzat tvar, nesmie sa roztekat, resp. vytehat z pekaca ;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Shineon, ty uši jsou z toho, že těsto překynulo ten pekáček :-D

    Odpovědět

  • shineon shineon

    krásnej ušák s ušima do stran:-O:-O ale vypadá hezky:yes:, bála bych se, že je tam moc tekutin:-?

    Odpovědět

  • ercicka ercicka

    bibi, chlebik mas krasny, ale asi tam mas fakt prilis vela tekutin? obycajne sa na 500g muky dava max. 300ml tekutin, ak pises, ze si prisypavala 100g muky, tak to je velmi vela a je to skoro novy recept. Niekto nemusi vediet ako by malo vyzerat spravne chlebove cesto a preto ani nevie kolko muky treba prisypat. Mozno keby si skusila ubrat vody, tak ti vyskoci este vyssie :yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    No Bibinko, tak ten se ti povedl a z hlívou, to zírám:yes::yes:+6.

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Bibi:-K úplná kouzelnice:-p 5.bodík pro nádherný bochník:yes:;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Špagetko, já myslím, že není i když je pravda, že jsem mouku dosypávala, odhadem tak 100 g, proto jsem psala pod čarou mouku event. přidat. Možná bych tam mohla rovnou přidat do receptu to množství, co myslíš:-?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    k.Radulko, cítit to po houbách v pravém smyslu není, chleba krásně voní a dá mu velmi dobrou chuť;-)

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    Je tam cítit hodně chut hub? :-?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :-O:-O:yes::yes: Jani, to se ti povedloooooo!!:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak péct chléb v panasonicu domácí pekárna těsto překynulo ušatej chleba pekárna chleba s ušima

Zapomněl/a jsem heslo