Hlívový paprikáš

1974andrea Kuchařka:

Houby 23 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
4 čerstvé papriky
Nyní v akci
1 cuketa
Nyní v akci
zelené fazolky
2 rajčata
1 větší cibule
2 stroužky česneku
uzená paprika
sladká paprika
vývar
nové koření
kmín
zelená petrželka
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše pokrájíme na přibližně stejně velké kousky, cibuli na drobno. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hlívu, zaprášíme paprikami a orestujeme. Vložíme ostatní zeleninu, koření, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.

  2. Před koncem vaření přidáme posekaný česnek a nakonec petrželku. Kdo chce, může podle svých zvyklostí zahustit.

Poznámka

Můžeme podávat s pečivem, rýží, brambory - podle chuti každého

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlívový paprikáš

  • Karin Karin(neregistrovaný)

    Andrejko, díky za super recept,moc jsme si pochutnali, manžel byl na vrcholu blaha, nechal si na večeři ještě porci, co zbyla a říkal, že největší tragedie je, že se mně to už tak určitě příště nepovede vychutit. Díky moc a měj se krásně:-K:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Zdena z JM:Zdeni, jsem ráda, že vám tahle úprava chutná, díky za zprávu:-K;-)

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Dnes již po několikáté budu realizovat tuto dobrotu a koukám,že jsem ještě nenapsala pochvalný komentář.Hlívu jsem dostala od kamaráda houbaře,ve sklepě je poslední cuketa a v ledničce pár posledních rajčat a paprik.Takže to všechno tak nějak zužitkuju.A už se těším na tu baštu.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Ivana79:No i s masíčkem to bude dobré, to je jasné:-D Díky Ivanko za fotku a realizaci receptu:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    +11:yes:Pridala som aj trochu mäsa a bol mooooc dobrý:-*:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tahle dobrota mi nějak unikla:-OMoc príma bašta:-p:yes:

    Odpovědět

  • miloskm miloskm(neregistrovaný)

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    zizala:Zizalko, to mám velikou radost:-O:-K:-8, že jste si pochutnaly a křemenáče už mám jenom v mrazáku. ;-) Díky za fotečku

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak dnes jsme s holkama měly opět baštu podle Motlíkovic rodiny ;-):-)) Sice bez fazolek (čerstvé už nejsou a stejně o ně jedna z dcer moc nestojí), zato jsem přidala pár posledních letošních křemenáčů, co nám rostou na zahradě. Zbytek beze změny. Opravdu jsme si pochutnaly, bod už jsem Ti dala, tak jen fotku.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Konečně jsem vyzkoušela a musím říci, že mi zachutnala, jakožto i jiné houby:-)). Moc děkuji za komentáře.:-K:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Bibinka:Díky Bibi, ty už sis odběhla odpočinout od dřeva a najíst se očima:-D:-)) ?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    1974andrea: Andrejko, joj, moje oblíbená hlíva:yes: to nemůže být jinak, než za 9.bod:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Je dobrá, já ji znám, dělávala jsem z ní dršťkovku a ta byla výborná. Ale víš jak je to u nás v rodině s těmi houbami;-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: super a že se dák vid, já vždy kvůi manželovi přidám malilinko houbové koření a pak už je to v pohodě;-), pěkný rcp, opravdu a tak jako všechny Tvé dnešní rcp. také ukládám, mám hlívu moc ráda:-K:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    varilamyskakasicku:Vidíš Ivčo, už jsem kolem hlívy jenom neprošla, ale i ji koupila a uvařila:-D:-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo