Játrový sýr II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 185 811 kJ / 44 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 371,43 g |
Tuky | 4 188,96 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 15,59 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,26 g |
Sacharidy | 297,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všechno to aspoň dvakrát pomeleme na nejjemnější desce.
Krok 2: Přidáme koření, vejce, mouku rozmíchanou v troše vody, dobře promícháme a podle potřeby dosolíme a vývarem naředíme. Hmota má být jemná, vazká a hladká.
Krok 3: Formy dobře vyložíme plátky slaniny, naplníme paštikou a dbáme, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Povrch také pokryjeme lístečky slaniny, formu uzavřeme a vaříme ve vodě asi 90-100°C, přibližně hodinu.
Krok 4: Necháme dokonale vychladit a vyklopíme. Uchováváme v chladu, zabalené do alobalu.
Zveřejněno 22. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Moje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 6 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 11 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 12 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 3 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 5 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 6 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 6 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 6 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 6 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 6 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 8 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 9 hodinami
Tématické fráze:
játrový sýr recept,
játrový sýr,
domaci jatrovy syr,
játrový sýr domácí výroba,
forma na jatrovy syr,
vyroba játrového sýra,
recept na játrový sýr,
jatrovy syr recepty,
zapomenuté receptury masných výrobků,
výroba játrového sýru,
játrový sýr výroba,
játrový sýr pastika recept,
játrový sýr - domácí výroba,
recept jatrovy syr ve slanine,
nejlepší jatrovy sýr,
játrový sýr cena,
recept játrový sýr,
játrový sýr recept na jeho výrobu,
forma na játrovy sýra,
recept jatrovy sýr do formy
Suroviny:
játra vepřová,
maso,
sádlo,
vejce,
mouka,
pepř bílý,
koření hřebíček,
kardamom,
vývar masový,
sůl,
slanina
Komentáře (4)