Játrový sýr II.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 185 811 kJ / 44 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 371,43 g |
Tuky | 4 188,96 g |
Vláknina | 16,40 g |
Cholesterol | 15,59 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 13,26 g |
Sacharidy | 297,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všechno to aspoň dvakrát pomeleme na nejjemnější desce.
Krok 2: Přidáme koření, vejce, mouku rozmíchanou v troše vody, dobře promícháme a podle potřeby dosolíme a vývarem naředíme. Hmota má být jemná, vazká a hladká.
Krok 3: Formy dobře vyložíme plátky slaniny, naplníme paštikou a dbáme, aby v ní nebyly vzduchové bubliny. Povrch také pokryjeme lístečky slaniny, formu uzavřeme a vaříme ve vodě asi 90-100°C, přibližně hodinu.
Krok 4: Necháme dokonale vychladit a vyklopíme. Uchováváme v chladu, zabalené do alobalu.
Zveřejněno 22. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Moje poznámka
Játrový sýr II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPRl
Nejnovější recepty
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 20 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 1 hodinou
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 3 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 3 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 4 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 4 hodinami
Tématické fráze:
játrový sýr recept,
játrový sýr,
domaci jatrovy syr,
játrový sýr domácí výroba,
forma na jatrovy syr,
vyroba játrového sýra,
recept na játrový sýr,
jatrovy syr recepty,
zapomenuté receptury masných výrobků,
výroba játrového sýru,
játrový sýr výroba,
játrový sýr pastika recept,
játrový sýr - domácí výroba,
recept jatrovy syr ve slanine,
nejlepší jatrovy sýr,
játrový sýr cena,
recept játrový sýr,
játrový sýr recept na jeho výrobu,
forma na játrovy sýra,
recept jatrovy sýr do formy
Suroviny:
játra vepřová,
maso,
sádlo,
vejce,
mouka,
pepř bílý,
koření hřebíček,
kardamom,
vývar masový,
sůl,
slanina
Komentáře (4)