Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 689 kJ / 1 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,34 g |
Tuky | 65,53 g |
Vláknina | 4,41 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 3,47 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 24,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salám nakrájíme a osmažíme v hrnci. Zalijeme vodou osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme. Osmažíme krutony.
Krok 2: Do talíře si dáme nastrouhaný česnek, krutony, nalijeme polévku a posypeme sýrem.
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnečka pro odvážné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zv2y
Moje poznámka
Česnečka pro odvážné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zv2y
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 6 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 7 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 55 minutami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Radka61 před 1 hodinou
Dýňové muffiny
Slivci před 2 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 5 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 6 hodinami
Tématické fráze:
hanácká česnečka,
správná česnečka,
česnečka recept podle babičky,
výborná česnečka,
česnečka,
sýr do česnečky,
koření do česnečky,
vynikající česnečka,
jaký sýr do česnečky,
hanácká česnečka recept,
česnečka recept,
sýrová česnečka,
hánácká česnekačka,
vejce do česnečky,
česnečka jinak,
česnečka se sýrem a krutony,
česnečka bez vejce,
česnečka s krutony,
krutony do česnečky,
cesnecka top recept
Suroviny:
salám,
chléb,
vejce,
sýr tvrdý,
česnek,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (10)
Tato vylepšení jsou typickým výplodem hostinské lidové tvořivosti, kdy každá hospoda si vymýšlela, co tam ještě dát, aby cena byla vyšší.
Je to jinak chuťově dobré, pokud se počet přísad nepřežene. Když dáte do horké polévky (vody) strouhaný sýr, pak je báječné pozorovat, jak se nám táhne ze lžíce (a když nám spadne kousek do talíře, pak máme na košili jídelní lístek).
Ale jinak, proti gustu žádný dišputát (toto platí obecně pro všechny "česnečky" uváděné v top receptech).
Připomínku nebrat osobně, je to jen osobní názor "mlsné huby".