Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 689 kJ / 1 121 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,34 g |
Tuky | 65,53 g |
Vláknina | 4,41 g |
Cholesterol | 898 mg |
Sodík | 3,47 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 24,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Salám nakrájíme a osmažíme v hrnci. Zalijeme vodou osolíme, opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a mícháme. Osmažíme krutony.
Krok 2: Do talíře si dáme nastrouhaný česnek, krutony, nalijeme polévku a posypeme sýrem.
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnečka pro odvážné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zv2y
Moje poznámka
Česnečka pro odvážné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zv2y
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 6 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 6 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 8 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 10 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 10 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 11 hodinami
Tématické fráze:
hanácká česnečka,
správná česnečka,
česnečka recept podle babičky,
výborná česnečka,
česnečka,
sýr do česnečky,
koření do česnečky,
vynikající česnečka,
jaký sýr do česnečky,
hanácká česnečka recept,
česnečka recept,
sýrová česnečka,
hánácká česnekačka,
vejce do česnečky,
česnečka jinak,
česnečka se sýrem a krutony,
česnečka bez vejce,
česnečka s krutony,
krutony do česnečky,
cesnecka top recept
Suroviny:
salám,
chléb,
vejce,
sýr tvrdý,
česnek,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (10)
Tato vylepšení jsou typickým výplodem hostinské lidové tvořivosti, kdy každá hospoda si vymýšlela, co tam ještě dát, aby cena byla vyšší.
Je to jinak chuťově dobré, pokud se počet přísad nepřežene. Když dáte do horké polévky (vody) strouhaný sýr, pak je báječné pozorovat, jak se nám táhne ze lžíce (a když nám spadne kousek do talíře, pak máme na košili jídelní lístek).
Ale jinak, proti gustu žádný dišputát (toto platí obecně pro všechny "česnečky" uváděné v top receptech).
Připomínku nebrat osobně, je to jen osobní názor "mlsné huby".