

Maglajz (nepečený piškótový dort)
Suroviny
- 2 velké balíčky piškotů
- 2x vanilkový pudink
- marmeláda (já dávám šípkovou)
- rozpustná káva Nescafé cca 1/2 l
- šlehačka na ozdobení
Postup přípravy receptu
Puding uvaríme podľa návodu (lepšie je urobiť ho tuhší), piškóty namáčame v káve a pokladáme do misky, vrch piškót potrieme lekvárom, dáme ďalšiu vrstvu piškót a zalejeme polovicou pudingu, postup zopakujeme (namočené piškóty + lekvár+namočené piškóty + puding).
Dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 2 hodiny.
Poznámka od kuchařky
ja keď to robím deťom len to tak "nahádžem" do hlbšej misy, nakladám na tanier lyžicou (vtedy to fakt vyzerá ako maglajz :) ) a na vrch dám šľahačku .... na fotke je to robené v ráfiku pre návštevu :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maglajz (nepečený piškótový dort)
-
Taky dobrý název
, za mala jsme mívali občas *pajdu*
. Byla to dobrota z piškotu namazaného marmeládou, rozkrájeného a poskládaného do mísy, střídavě s krémem, kompotem nebo pomerančem a ořechy. Po rozležení se pajda nabírala lžící na talířky a navrch sladký sníh bílků