Super domácí paštika
Paštika z kvalitních ingrediencí umí být vskutku lahodnou pochoutkou. Když ji navíc připravíte nejen z jater, ale také třeba z vypečeného vepřového masa, bude neodolatelná!
Suroviny pro 1 dávka
12 sklenic
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 139 149 kJ / 33 257 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 709,10 g |
| Tuky | 3 277,04 g |
| Vláknina | 82,40 g |
| Cholesterol | 10,11 g |
| Sodík | 11,05 g |
| Sůl | 30,00 g |
| Sacharidy | 216,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme laloky na malé kousky, aby se daly za tepla dávat do mlýnku na maso. Dáme na plech, přidáme 3/4 kg cibule a česnek, který dáme pod lalok aby se nám nespálil.
Krok 2: Zasypeme grilovacím kořením, přidáme vodu a dáme péct asi na 200 °C, dokud lalok nebude úplně rozpečený.
Krok 3: Mezitím zbavíme játra blan a rozmixujeme je. Játra dáváme do většího hrnce.
Krok 4: Špek vysmažíme dozlatova a na špeku pak osmažíme zbytek cibule. Pomeleme upečený lalok a špek s cibulí, vše přidáváme do hrnce s játry.
Krok 5: Mastné z plechu scedíme do hrnce, cibuli pomeleme a přidáme tamtéž.
Krok 6: Pak tyčovým mixérem vše promícháme a ochutíme polévkovým kořením, které je dost slané, takže nesolíme.
Krok 7: Pak dáme do sklenic asi 2 cm od vrchu, zavíčkujeme a na 100 °C zaváříme 2 hodiny.
Zveřejněno 28. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Super domácí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzJ5
Moje poznámka
Super domácí paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzJ5
Nejnovější recepty
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 26 minutami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 1 hodinou
Polévka s kurkumou
Přidáno před 9 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohový nákyp s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Šťavnatí švábi
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 1 hodinou
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 7 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 8 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 8 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 10 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 11 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 13 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 13 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
příprava domácí paštiky,
domácí paštika video,
pastika z laloku,
domácí paštika,
domácí paštika diskuze,
domácí paštika recept,
domácí paštika z laloku,
domácí paštika recepty a video,
polevka z červene řepy,
domácí paštika recepty,
paštika s laloku,
domácí paštika z vepřového masa,
domací paštka,
pastika domaci,
recept na paštiku z laloku,
paštika video,
pastika lalok,
pastika z laloku a jater,
játrová paštika ládi hrušky video,
praseci lalok
Suroviny:
lalok vepřový,
játra vepřová,
špek uzený,
cibule,
česnek,
koření nové koření mleté,
pepř mletý,
podravka,
koření grilovací
Komentáře (6)
Ten lalok má cosi do sebe
Příprava je sice pracnější, ale zato dražší
Ochucení podle rcp za moc nestálo
No, je úsměvné, jak autor útlocitně řeší česnek, že aby se nespálil, a cibule je mu šumák...
Ale jinak...? Poměrně dobrý recept
Lalok?
U nás ho zoveme podbradkem
*****
Totok vyzkouším... Já cpu do paštik qanta škvařeného sádla a tady je to z jednoho laloku načisto
Paštiky nezavařuji ale vycpávám jimi mrazák