Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštové řezy

Angreštové řezy s čokoládovou polevou jsou lahodným dezertem, který kombinuje svěží kyselost angreštu s bohatou sladkostí čokolády. Tento dezert je ideální pro letní dny, kdy je angrešt v sezóně.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

erca35

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 484 kJ /
3 223 kcal
Bílkoviny70,29 g
Tuky74,90 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 740 mg
Sodík 507 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy554,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko s tukem ohřejeme, vlijeme do mixeru a společně s cukrem, žloutkem a vejci umixujeme mixerem. Krok 2: Prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme rozmixovanou směs a rychle promícháme. Krok 3: Vylejeme na plech vyložený papírem na pečení a rovnoměrně posypeme angreštem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme. Krok 4: Vychladlý koláč nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme zhotovili dle návodu na obalu.

Co dobrého z angreštu

Zveřejněno 21. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqZ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Angreštové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DqZ5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

jsou lahodné, osvěžující. Ani ta čokoláda nemusí být. Co se týče kyselosti, doporučuji dávat zrajelší angrešt, je sladší.

ROMANA:Na kyselost jde použít méně angreštu nebo ho oloupat...Jinak taky dělám občas s bílou chutná mi více ;-)

Eriko, tastla jsem recept, jelikož jsem dostala angrešt a nevěděla, kromě kompotu co s ním. Buchta pěkně vyskočila,ale je příliž kyselá, tak jsem ji rozřízla a promazala sladkou marmeládou. Čokoládu jse použila bílou, oku ladí lépe.;-)

Hezký recept Eriko, v létě určitě vyzkouším. :yes::-*

Eriko, angrešt je na zákusky supr, je kyselkavý a dá moučníkům super grády:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
angréštová buchta, buchta s angreštem, buchta s čerstvým angreštem, řez angrestu, angreštová buchta z čerstvého angreštu, buchta z angreštů, angrešt buchta, angreštový řez, buchta z čerstvého angreštu, angrestovy moucnik, angrestova bublanina, angreštový zákusek, buchta z čerstvých angreštu, angrešt recepty, řezy z angreštu, recept na angreštovou buchtu, moučníky z angreštu, buchta angrešt, angreštové recepty, angreštové moučníky

Suroviny:
cukr, kakao granko, tuk, žloutek, vejce, mléko, mouka hladká, kypřící prášek, angrešt, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu