Suroviny
Porce: pre celu rodinu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 549 kJ / 4 911 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,46 g |
| Tuky | 188,62 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 572 mg |
| Sodík | 864 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 690,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok.
Krok 2: Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom mlieku.
Krok 3: Z múky, kvasku, oleja, mlieka zo žltkom a bielkoveho snehu vypracovať cesto. Nechať chviľu kysnuť, a medzitym pripraviť krem.
Krok 4: Cesto rozdeliť na 4 časti, každu časť rozvaľkať, natrieť kremom a zvinuť (ja vaľkam dlhy "sliž", krem rozložim po dlžke a opatrne zalepim ako pirohy). Zaviny po dva spliesť, uložiť na pomastený plech, vrch natrieť žltkom.
Krok 5: Upiecť na 180C asi 40-45minut.
Krok 6: Krem: Z mlieka, cukru a pudingov uvariť hustý puding a ešte do horuceho zamiešať margarin. Miešať až kym sa ingrediencie nespoja.
Zveřejněno 14. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudingový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywGP
Moje poznámka
Pudingový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywGP
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 4 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 7 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 8 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 22 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 35 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 39 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 43 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 1 hodinou
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 2 hodinami
Tématické fráze:
pudinkový závin,
pudinkoš,
závin s pudingem,
pudinkose,
slovenský pudinkoš,
kynuty zavin s pudinkem,
pudingový štrůdl,
pudinkový kynuty závin,
kynutý pudinkový závin,
ozdobný závin,
jak zavinout závin,
pudinkovy zavin kynuty,
televizní recepty - ořechový cop,
recept na pudinkový závin,
slovenský závin,
pudinkoš foto postup,
kynutý závin s pudinkovým krémem,
záviny s pudingem,
pudinkový štrůdl,
recepty na strudl a slovenske strudle
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krystal,
vejce,
olej,
pudink čokoládový,
mléko,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
tuk hera
Komentáře (18)
t.j. cesto zavinies a zalepis tak, aby ti cesto na tom sve precnievalo (foto c.5). To precnievajuce cesto na sve pomocou prstov ozdobne postlacas. A ked takto upravis vsetky zaviny (foto c.8) tak ich zmotas do tvaru copu (foto c.9)
Je fajn vidět postup, jak to udělat a ne jen obdivovat fotku hotového moučníku. SUPER
ach,jo moja slovenština...