Jablečná bublanina od Adely Banášové
Tento moučník od známé slovenské moderátorky si zcela jistě zamilujete. Je ze strouhaný jablek, která jsou snadno dostupná po celý rok. Po upečení je bublanina vláčná a šťavnatá, výborná i druhý den.
Suroviny pro 1 plech
plech 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 516 kJ / 2 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 140,61 g |
Vláknina | 3,90 g |
Cholesterol | 404 mg |
Sodík | 374 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 287,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V misce smícháme mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme cukr, mléko, olej a vejce.
Krok 2: Do těsta nastrouháme čokoládu na vaření (dle chuti) a všechny suroviny promícháme.
Krok 3: Připravíme tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo použijeme pečicí papír) a těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme.
Krok 4: Jablko nastrouháme a promícháme s vanilkovým a skořicovým cukrem. Rovnoměrně rozdělíme na těsto.
Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 14. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná bublanina od Adely Banášové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9px
Moje poznámka
Jablečná bublanina od Adely Banášové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9px
Nejnovější recepty
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 3 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 2 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 6 minutami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 13 minutami
Café latte
nadihacek před 35 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 56 minutami
Vepřové maso po srbsku
Stefi.f před 1 hodinou
Krevety s chilli omáčkou
Darwin před 1 hodinou
Jablečná hrnková bábovka
LidusV před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem
hifiklub před 2 hodinami
Rajská polévka III
Hanulka@ před 2 hodinami
Tématické fráze:
jablková bublanina,
bublanina s jablky,
bublanina s jablkami,
jablková bublanina recept,
bublanina bez vajec,
jak dlouho se pece bublanina,
jak dlouho pečeme bublaninu,
bublanina jablkova,
rychla jablecna bublanina,
křehká bublanina,
jblocna bublanina,
vynikající bublanina,
jak dlouho pect bublaninu,
jablkova bublanina hrníčková,
jablkovy kolac adely banasovej,
dobroty od adele,
jablkova bublanina hrncekova,
bublanina-z-jablek,
recepty od adéle,
štavnata bublanina
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
čokoláda na vaření,
kypřící prášek do pečiva,
jablko,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (62)