

Jablečná bublanina
Suroviny
- 3 vejce
- 20 dkg cukru krupice
- 25 dkg polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 75 dkg jablek
Postup přípravy receptu
Cukr utřeme vařečkou v míse s vejci, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně promícháme.
Smícháme s jablky oloupanými a nakrájenými na větší kostky. Nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy.
Dvojitá dávka vystačí na plech. Místo jednoho vejce u jednoduché dávky lze přidat asi 3 lžíce mléka.
Pečeme v troubě rozehřáté na 200°C. Jakmile vložíme bublaninu, teplotu zmírníme na 180°C. Doba pečení je přibližně 45 minut. Pokud je v pečící nádobě více těsta, můžeme i prodloužit dobu pečení.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečná bublanina
-
Díky za kladné hodnocení a a Monice za námět. Určitě to taky zkusím. Sníh na buchtách mám ráda.
-
Děkuji za recept, koláč je výborný! Přidala jsem do těsta jeste lžíci medu, skořici a ke konci pečení jsem střed koláče potřela sněhem z bílků a nechala dopéct - mooc dobré!
-
Je opravdu moc dobrý, uděláno po druhé
děkuji za recept,
-
Vypadá jedle
-
Tuhle bublaninu dělávala mamka. Mně se líbí, že je docela rychlá a bez tuku. Jen se zdá, že je tam hodně jablek, že jsou jen tak obalená těstem, ale nebojte, není. Těsto nakyne a vyplní všechny mezery. S menším množstvím jablek to není ono. Dávám jich i víc.
-
Teď jsem tady sama sobě vynadala že mě něco takového nenapadlo.
-