Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové lívanečky se skořicovým máslem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veroly

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: Plný talíř

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 573 kJ /
2 288 kcal
Bílkoviny47,60 g
Tuky126,22 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 857 mg
Sodík 492 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy237,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lívanečky smícháme podmáslí se žloutky, citrónovou kůrou, vanilkou, máslem a medem, vše dobře vyšlehat, potom zašleháme mouku a prášek do pečiva. Krok 2: Nakonec přidáme rozinky a sníh z bílků. Krok 3: Z těsta lžící nabíráme řidší těsto a dáváme na pánev smažit. Krok 4: Ještě za tepla polijeme skořicovým máslem a podáváme. Jsou výborné i další den za studena.

Zveřejněno 26. 5. 2010

Poznámka autorky Veroly

Už jsem vyzkoušela spoustu receptů na lívance, ale tenhle s medem mě opravdu zaujal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27RM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27RM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-K+7:yes:

mě se nikdy nepovedou tak hezky tvarově:(

Co se týká sladkýho, tak peču, smažím a vyrábím cokoliv, ale moc to nejím, jinak bych se musela užrat k smrti :-) ale tenhle recept mě tak zaujal, že jsem prostě neodolala a ke snídani jsem si s chutí dala do nosu :-) Vždy, když dělám lívance na jakýkoliv způsob, nevynechám i zvířecí mazlíčky, kteří nikdy neřeknou ne :-)

Boze:-O:-p:yes:

Pěkné:yes::yes: +

No, kdo by si nedal, co?:-p:yes:

No yanull,byly by fakt dobré k snídani,ale kdo nám je nasmaží:-D:-K:yes:

Verolko, ty medové lívenečky by byly ke snídani, :-p hamy ňamy, hned Ti posílám bodík. ;-):yes: Jen ta bazalka by u nich nemusela být, ale já vím, že ji tam máš kvůli dekoraci, viď? ;-)

Tématické fráze:
lívanečky z podmáslí, medové lívance, lívanečky s medem, skoricove livance, recept livanecky za studena, lívanečky recept podmáslí, cizrnové lívanečky z medem a ovocem recept, jak vyslehat maslo s medem, domácí lívance skořicové, medové snídaně, domácí medové lívance, livanečky s podmásli, vse o vareni livanecky z podmasli, livance se skoricovim maslem, lívanečky s citronovou kůrou, lívance medové, tvarohove livnecky, lívančky z podmáslí, livance z podmasli a skorici a medem, lživanecky z podmasli

Suroviny:
podmáslí, vejce, kůra citronová, extrakt vanilkový, máslo, med, mouka hladká, prášek do pečiva, rozinky, máslo, skořice, med

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu