Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osvěžující zeleninová pomazánka-DIA

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

14. 10. 2011 12:28

Suroviny

Porce: 1 středně velká miska

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie750 kJ / 179 kcal
Bílkoviny8,82 g
Tuky3,88 g
Vláknina10,75 g
Cholesterol 10 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy22,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-Kuchařka pro diabetiky

1 porce-5g bílkovin, 1g tuku, 19g sacharidů, 4,3g vlákniny

100 kcal-420kj

Původně jsem myslela, že to bude jíst jen přítel, já a zelenina nejdem moc dohromady. Nakonec jsem byla překvapená příjemnou svěží chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 10. 2011 13:16

Pomazánka se mi moc líbí;-)dělala jsem podobnou,ale tuto vyzkouším:-p+1:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 10. 2011 13:02

Merylas: Já se omlouvám, ale od soboty jsem tady nebyla a děkuji spagetce, že ti to nějak vysvětlila. U pomazánek opravdu nevím, jak bych to popsala, ale u hotových jídel je recept většinou psán na 2 porce, ale nutriční hodnoty na jednu porci.

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 10. 2011 23:58

spagetka: Uf, to jsem ráda, že mi někdo rozumí:-) Ono to je pro diabetiky opravdu důležité a tento recept je zařazený přímo pro ně. No, nebudu se rozepisovat, užila jsem si taky "svoje";-)

spagetka spagetka

15. 10. 2011 23:10

Merylas: mám tu samou knížku, je tam pod receptem uvedeno, to co opsala Jana, ale vpředu, ve všeobecné části na začátku kuchařky je napsáno upozornění, že hodnoty se týkají 100 g daného receptu, pokud není uvedeno jinak, t.zn. v tomto případě 100 g té pomazánky obsahuje to, co je od receptem ;-), Jana to opsala doslova, ale měla by uvést, že složení se týká 100 g pomazánky - bez pečiva, jen pomazánky!!!!!!, aby nedocházelo k nedorozumění, jinak ti rozumím, taky někdy váhám, proto kuchařku čtu i v té všeobecné části, ne jen recepty. ;-);-)

Merylas Merylas (moderátorka)

15. 10. 2011 22:38

Jana Remkova: Jestli ty nutriční hodnoty jsou spočítané jako na jednu porci a nejsou uvedené přesně ingredience s přesnou gramáží, tak to je diabetikovi k ničemu.Potřebuje to znát přesně. Tady tohle je recept jen na pomazánku a být diabetikem, tak bych chtěla vědět, kolik tato pomazánka obsahuje hlavně sacharidů. Buď celkově, nebo když je uvedené, že to jsou např. 2 porce, tak třeba kolik obsahuje jedna porce. Pak bych si to propočetla podle toho, kolik bych si ji chtěla vzít a pečivo si spočítám zvlášť;-) Nejde tady psát 2 kusy pečiva, ale vše vážit. Pokud dáš recept, kde jsi započítala i pečivo, tak musí být taky v ingrediencích i s gramáží.;-) Buď to je recept jen na pomazánku nebo na pomazánku už na pečivu. Snad mi rozumíš, jak to myslím.
Chtěla bych ještě dodat, že pomazánka se mi líbí a určitě ji vyzkouším. Bude se hodit třeba i na redukční dietu;-)

spagetka: Já vím, jak se to počítá. Můj syn onemocněl diabetem 1. typu v 10 létech;-) Zavedla jsem si sešitek, psala různé kombinace jídel s uvedením gramáží a sacharidů. Časem už člověk nemusí tak pečlivě vždy a vše vážit a má to v "oku" a taky ví, kolik čeho může zaměnit zase za něco jiného. Tady jsou sice uvedené hodnoty na 1 porci, ale já ve skutečnosti nevím, kolik a čeho je ta jedna porce.;-)

Jinak můžu na propočet výživových hodnot doporučit E-kalkulačku, najdete ji tady.
http://www.flora.cz/edenicek/eden_kalk.php?odhlasi...

spagetka spagetka

15. 10. 2011 11:30

Merylas: maru - správně se hodnoty počítají ze 100 g výrobku. Musíš, ale počítat k tomu i sacharidy, tuky atd., které jsou obsaženy v i pečivu, na které mažeš:-!:-! - t.zn. zvážit ten krajíček chleba nebo bagetu a spočítat dohoromady.
Jelikož mám stejnou kuchařku jako jana R. - Jani, v knížce je jako záložka pravítko, kterým snadno spočítáš obsah sacharidů, případně změníš podle své úpravy. Návod je na stránce před obsahem.;-);-)
Důležité: veškeré množství látek musí diabetik spočítat i s přílohou, nejen v samotném receptu a podle toho pak upravit další pokrmy, aby nepřekročil povinnou dávku např.sacharidů, tuků, bílkovin atd. My měříme před píchnhutím inzulínu a pak asi 2 hodiny po jídle, ale samozřejmě se každý diabetik drží doporučení lékaře ;-);-);-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 10. 2011 09:25

Merylas: ty nutriční hodoty jsou spočítány na jednu porci, jestli to dobře chápu. Ale není nijak dodáno, kolik toho si má dát diabetik na jeden kus pečiva. Vycházím z toho, že si může namazat 2 kusy pečiva. Nutriční hodnota pečiva je však zase jiná a to se ještě musím naučit. Většina diabetiků ví, kolik kusů pečiva může. Je pochopitelné, že si nemůže dát 5 kusů chleba, ale cca 2 kusy. My to doma děláme tak, že třeba tady jsem příteli namazala 2 takové půlky dalamánu a po 1 až 2 hodinách měříme. Zde byl výsledek 6,2 cukru, takže jsem to asi odhadla. ;-) Určitě lze pomazánka udělat i z poloviny;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

14. 10. 2011 22:32

Jana Remkova: Chtěla bych se zeptat, jestli ty uvedené nutriční hodnoty jsou spočítané ze všeho, co je uvedeno v surovinách s dodržením gramáží. Protože u těch vypočtených hodnot máš uvedeno, že je to na 1 porci a na začátku receptu neuvádíš porce, ale že je toho jedna středně velká miska. Takže ta jedna miska = 1 porce, jestli jsem to dobře pochopila. Vím, že diabetici potřebují ty sacharidy počítat pokud možno přesně;-)Dík za odpověď.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 10. 2011 20:10

petrzelka: dobrý nápad!:-))

petrzelka

14. 10. 2011 20:01

Tak to je dobrá pomazánka,tu znám.Dělám si ji pravidelně na silvestra,aby mě nebylo moc špatně a těžko;-):yes:

Masula Masula

14. 10. 2011 19:57

:yes::-p:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 10. 2011 19:50

Pomazánka se mi hodně zamlouvá:-p+11:yes:

ivulinka ivulinka

14. 10. 2011 19:41

Pěkná pomazánka plná zeleniny, kterou můžu ve všem:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 10. 2011 19:12

lenca: přesně tak, jak píše spagetka. Příteli jsem třeba namazala 2 takové kousky, jak jsou na obrázku.;-)

lena

14. 10. 2011 19:11

spagetka: chápu, jen a práve proto me zarazily ty nutriční hodnoty na jednu porci, což mi evokovalo, zda to co je tam psané je pro jednu osobu :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomazánky pro diabetiky pomazánka pro diabetiky dia pomazanky velká dia knížka o jídle zeleninová pomazánka diabeticke pomazanky dia pomazánka pomazánky pro diabetiky recepty zeleninove pomazanky pomazánka pro diabetika jak počítat sacharidy recepty pro diabetyky pomazánky dia vše pro diabetiky osvěžující jídla pomazanky pro diabetyky zeleninová pomázanka pro diabetiky z čeho udělat pomazánku pomazánky na silvestra dia pomazánka recept

Suroviny: petržel, celer, mrkev, cibule, šťáva citronová, jogurt, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Osvěžující zeleninová pomazánka-DIA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BR8Y