Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 121 kJ / 3 136 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,89 g | 
| Tuky | 107,68 g | 
| Vláknina | 8,75 g | 
| Cholesterol | 1,03 g | 
| Sodík | 354 mg | 
| Sůl | 0,95 g | 
| Sacharidy | 485,48 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, pečicí prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v předehřáté troubě 150-180°C cca 30 minut (dle druhu trouby). Buchtu po upečení vyklopit z formy a nechat krátce zchladnout.
	Krok 2: V kastrolku zahřát džus s cukrem, skořicí a citr. kůrou a dál vařit do zhoustnutí. Prochladlou buchtu vrátit zpět do formy, propíchat špejlí, zalít sirupem a nechat asi 30 minut. vsáknout.
	Krok 3: Pak buchtu vyklopit, zdobit šlehačkou a skořicí. (Nebo dle fantazie).
Zveřejněno 25. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Buchta za babku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xr6v
Moje poznámka
					
				
Buchta za babku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xr6v
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 4 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 6 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 7 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 8 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 9 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 10 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 10 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zababku.cz, 
						
						
							vaření za babku, 
						
						
							buchta do formy, 
						
						
							moučníky za babku, 
						
						
							jak vyklopit buchtu, 
						
						
							buchta do srnčího hřbetu, 
						
						
							za babku.cz, 
						
						
							biskupský chlebíček recept, 
						
						
							buchta do formy na biskupský chlebíček, 
						
						
							biskupská buchta, 
						
						
							buchta v srnčím hřbetu, 
						
						
							vyklopení buchty, 
						
						
							recepty zababku, 
						
						
							jak dlouho péct biskupský chlebíček, 
						
						
							dortova buchta, 
						
						
							buchta z hlávkového zelí, 
						
						
							buchta.do.formy, 
						
						
							recepty.zjablek, 
						
						
							jak vyklopit buchty, 
						
						
							jablečné babky
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							sůl, 
						
						
							džus jablečný, 
						
						
							cukr hnědý, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							citron, 
						
						
							šlehačka
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (8)
Jinak DANILLO - píšou tam, že jí prostě vyklopíš, necháš vystydnout, pak jí dáš zpět do srnčího hřbetu, propícháš a polejváš. Je to lepší to tam vrátit, protože ta poleva je dost tekutá