Babkové rohlíčky

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Houby 4 názory

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

čerstvé babky (asi 10 dkg)
máslo
1 velká cibule
sůl, drcený kmín a mletý pepř
bramborové těsto v prášku
vejce
strouhanka
tuk
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém másle necháme osmahnout dozlatova jemně nakrájenou cibulku. K ní poté vmícháme na drobné kousky nasekané babky a rychle osmahneme. Dusíme pod pokličkou do vysmahnutí vody, kterou houby pustí. Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.

  2. Mezitím podle návodu připravíme těsto na bramborové knedlíky. Z vyváleného těsta vykrajujeme trojúhelníčky, které plníme houbami a zatočíme do tvaru rohlíčků.

  3. Namáčíme v rozšlehaném vajíčku, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.

Poznámka

Protože na začátku houbařské sezóny většinou roste hodně babek (a ty úplně první nebývají červivé), tak by recept na ně mohl některým houbařům přijít vhod.

Zdroj - časopis Houbařský speciál (mírně upraveno)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Babkové rohlíčky

Zapomněl/a jsem heslo