Selský pečený bůček
Kdo by odolal vůni pečeného bůčku. A co teprve jeho chuti? Kůži bůčku nařežeme na drobné kostičky a pořádně jej okořeníme. Během pečení podléváme vodou a maso pak výpekem. Bůček pečeme dokud není kůžička křupavá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 799 kJ / 3 298 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,75 g |
Tuky | 298,50 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 592 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bůček omyjeme a případně vykostíme.
Krok 2: Kůžičku bůčku nařežeme na kostičky 5x5 mm.
Krok 3: Vetřeme papriku a pepř a dobře celý kus osolíme a pokmínujeme.
Krok 4: Vložíme do pekáče s kouskem sádla pro začáteční zapečení. Podlijeme teplou vodou. Přiklopíme a dáme péci do trouby na 190-200 °C.
Krok 5: Během pečení maso podléváme teplou vodou a maso poléváme výpekem.
Krok 6: Horní část pekáče odstraníme, je-li maso téměř hotové. Dopékáme, aby maso bylo do červena a kůžička byla křupavá.
Zveřejněno 31. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Selský pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M33
Moje poznámka
Selský pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M33
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 45 minutami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 58 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 3 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 3 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 3 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 4 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 4 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 4 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 4 hodinami
Tématické fráze:
pečeny buček,
pečený bůček recepty,
bůček recept,
pečený bůček recept,
bůček pečený,
recept na dobrý pečený bůček,
bůček recepty,
recepty pečený bůček,
buček maso recepty,
bůček,
jak upéct bůček,
buček nej recepty,
pečení bučku,
recept peceny bucek,
recept na pečený bůček,
pečený bok,
recepty z bůčku,
jak se pece bucek,
recept na bůček,
pečený bůček v troube
Suroviny:
bůček,
sádlo,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
pepř mletý,
sůl,
voda
Komentáře (45)