Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vatovec v pivním těstíčku

Pýchavka obrovská se dá připravit překvapivě jednoduše – stačí ji nakrájet na plátky, obalit v těstíčku z piva, mouky a vajec a osmažit dozlatova. Pokud máte štěstí na vatovec, toto je recept, který stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie901 kJ /
215 kcal
Bílkoviny0,90 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy37,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, solamylu, vejce a piva vymícháme těstíčko. Krok 2: Pýchavku oloupeme a nakrájíme na plátky silné zhruba 2 cm. Osolíme je, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Krok 3: Jednotlivé plátky namáčíme do pivního těstíčka a smažíme na oleji dozlatova. Krok 4: Podáváme s vařenými bramborami a čerstvým zeleninovým salátem.

Zveřejněno 3. 6. 2010

Poznámka autorky Fokuska

I v této zimě se nedaleko naší chaloupky urodily velké pýchavky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zz0w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zz0w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak vidíš, tohle jsem nenašla! Hledala jsem pýchavku :-):yes:

Pýchavku můžu,je to moc dobrá houba a masák obalený také nemá chybku.Také dělám s pivem :-)

Štěpka:tak já jsem neměla ještě tu čest,tak velkou pýchavku vidět na vlastní oči:-8:-8:-8škoda,že nemáš fotečku,abych se pokochala;-)

Všichni s tím nadělají :D my každoročně nacházíme několik desítech pýchavek. Zrovna dnes sme našli pýchavku 40cm x 30cm .. Važí 4kg. Opravdu obrovská a u nás už to nikdo jíst nechce, jelikož jsme zrovna minulý týden našli 6 menších co měli kolem 1-2kg ;-)) Lidičky.. nechodte do lesa :P radím... kravské pastviny ;-)

:-O já jen tiše závidím..:yes::-K

Pýchavku jsem taky ještě nejedla, ale určitě ráda ochutnám, v tom těstíčku vypadá opravdu lákavě:-p:yes:

Fokusko, pýchavka je jako řízek velmi dobrá a někdo říká, že je to podobné telecímu řízku. Jelikož znám, dávám ti 2.boda:yes:

Pěkná práce:yes:Houby máme rádi:-*:-)

Mám houby moc ráda, ale pýchyvku jsem ještě nikdy nejedla. Jak to chutná.

Jeden čas nám pýchavka rostla ve skleníku, mňam, dala bych si:-p

Tématické fráze:
houba vatovec, pýchavka v těstíčku, pýchavka obrovská recepty, houba vatovec recepty, pýchavka v pivním těstíčku, pýchavka vatovec recepty, pýchavka obrovská recept, pichavka v testicku, řízky z pýchavky, pýchavka vatovec, pichavka obrovska recepty, jak uchovat pychavku, houby vatovec, houby v těstíčku, jak uchovat vatovec, pivní těstíčko recept, recepty pýchavka obrovská, pychavka recepty, recept pýchavka obrovská, vatovec rizky

Suroviny:
vejce, pivo světlé, solamyl, mouka hladká, mléko, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu