Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na šafránu a citronech

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 11. 2013 19:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 747 kJ / 1 374 kcal
Bílkoviny174,29 g
Tuky34,77 g
Vláknina8,88 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 622 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy86,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Můžeme použít místo hořčice také hořčičná semínka a přidat bylinky podle sebe / šalvěj, rozmarýn atd /.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 11. 2013 18:47

díky holky za vše i za rady :-K;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 11. 2013 21:21

Krásná barvička a moc hezky připravená dobrota:-p:yes::-K
Kdysi jsem také občas používala šafrán,ale též jsem nevěděla o namáčení-děkuji za info:yes:
Ale když v posledních letech vidím tu cenu za malinkou krabičku s pár sušenými pestíky:-Stak raději pro hezčí zbarvení používám kurkumu,nebo lístky měsíčku.Babička,když dělávala měsíčkovou mast,tak pak ty v sádle vyluhované a vymačkané lístky zabalila do igelit.sáčku,vytvořila váleček a dala do mrazáku.Pak si vždy když potřebovala,kousek ukrojila a přidala do hrnce:-)http://www.toprecepty.cz/recept/35075-mesickova-ma...

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 11. 2013 18:18

senky: taky budu namáčet, nikde jsem to dosud neslyšela, ptala jsem se i dnes mé mamky,ale ani ta o tom neví, takže jsem moc ráda za rady holek;-):-K

senky senky

12. 11. 2013 18:14

Pěkná pečínka:yes: jen toho šafránu mi přijde až dost;-)



zizala, Jitkas, 1974andrea: holky, díky za povídání o šafránu, pestíčky namáčím vždycky, ale prášek jsem používala přímo, teď už budu namáčet i ten;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 11. 2013 22:10

Bibinka: Jani,do Maroka mám docela daleko:-O, ale tady se objevuje sem tam někdy:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 11. 2013 22:00

1974andrea: Jsem ráda za odkaz Jarky;-)Jitky i za Tvou radu, dávala jsem ho do polévky jen jednou a včera do pečeně, ale vše dopadlo naštěstí dobře, příště zkusím tak, jak jste zde poradily:-K;-)

1974andrea 1974andrea

11. 11. 2013 21:57

varilamyskakasicku:Hlavně si ten šafrán příště musíš namočit, takhle se opravdu nepoužívá. Jarka ti sem dala odkazy, i JitkaS to tady psala, jak ho použít. Nevím, jestli by si s tím nějaký začátečník podle postupu poradil a jestli by si pokrm nezkazil;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 11. 2013 21:51

1974andrea: Andrejko,hořké to nebylo,to by manžel prskal a měl řeči:-( a šla bych vařit něco jinéhého, což on jako denodenní kritik dost umí:-S, šafrán jsem vyzkoušela asi podruhé v životě, takže máš pravdu, myslím si,že příště ho uberu, až ho zase někde seženu;-)

1974andrea 1974andrea

11. 11. 2013 20:43

Jak tak koukám na tu poslední fotku, tak mám teda pocit, že toho šafránu je strašně moc. Musí to být od něj dost hořké v takovém množství. Šafrán se před použitím namáčí a nechává louhovat, pak teprve uvolňuje svoje aroma. Ve spojení s hořčicí a citronem mi to přijde zvláštní kombinace, ostrá chuť hořčice a kyselost citronu a pak jemná chuť šafránu. V množství, v kterém se má šafrán používat ( viz. odkaz od Zizaly), by v tomhle pokrmu nebyl vůbec znát.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 11. 2013 19:24

Díky holky:-K;-)

jarka skrobakova

11. 11. 2013 16:58

Moc povedené :yes::yes::-K:-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 11. 2013 16:18

Jitkas:;-) díky:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

11. 11. 2013 16:16

rozmarynaH: Marcelko,toho citronu můžeš dát i méně, pak dochuť podle sebe jakýmkoliv kořením, co máš ráda, my jsme dali dost pepře a ta hořčice v tom udělá také své, kurkuma je v té šťrvě vynikající:-p

Jitkas

11. 11. 2013 16:08

Pestiky safranu se pouzivaji tak, ze na jednu osobu se pocita 4-5 pestiku. Ty se vlozi do maleho kavoveho hrnicku (espresso) a zaliji horkou vodou. Nechaji se v infuzi asi 2hod. a pote i s vodou se pridaji do pokrmu. Je lepe tak ucinit az ke konci tepelne upravy, safran pak lepe zachova chut a barvu. Safran v prasku se rozpusti tez v trosce teple vody, ale muze se pouzit okamzite, bez cekani, ale pridava se porad do pokrmu az ke konci. Dlouhym varenim ztraci na chuti, ne na barve.

rozmarynaH rozmarynaH

11. 11. 2013 15:43

Tohle by nám určitě chutnalo, jen nevím, jak bych naložila s citronem, asi bych nakonec přidala jen šťávu. Kurkuma má bezva chuť i barvu. Povedený recept:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maso na safranu vepřove na safranu vepřová pečeně vepřové maso šafrán recept vepřová pečeně s bramborovou kaší safran vepřové maso na šafránu maso veprove se safranem jak používat šafrán safran recepty vepřová pečeně recept chuť šafránu vepřová pečeně recepty šafrán recept recepty s pouzitim safranu vepřová pečeně s s bramborovou kaší veprova pecene na šafranu maso na šafrán na co používat šafrán veprove maso safran

Suroviny: kýta vepřová, sůl, pepř mletý, pepř celý, citron, vývar, med, šafránové blizny, hořčice hrubozrnná, petrželka, tuk

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na šafránu a citronech

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qow7