

Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
Suroviny
- 2 konzervy sendvičového tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce Ramy
- 1 obdélník taveného sýra
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 jemně pokrájená cibule
- sůl
- citrónová šťáva dle chuti
- 2 či více lžiček francouzské (ostré) hořčice
Postup přípravy receptu
Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme.
Vejce nastrouháme na jemno a špachtlí či stěrkou zamícháme do pomazánky. Přidáme cibuli, citrónovou šťávu, sůl a hořčici a vše důkladně promícháme.
Mažeme na jednohubky či veku (množství vystačí na 50 chlebíčků) a klademe olivami, ananasem, nakládanými papričkami, kolečky natvrdo uvařených vajec, sterilovanými okurkami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tuňáková pomazánka na Moničin způsob
-
Moc dobrá pomazánka, právě jsem s ní namazala vánoční chlebíčky
-
Petr: Růžoví se.
-
Co dělá na fotkách ta šunka?
-
Výborná a jednoduchá
-
Eli máš plusík za fotečku!!
-
-
Tuňákovou pomazánku dělávám na různé způsoby a tahle je opravdu dobrá. Zmizela rychlostí blesku...