Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelová šlehačka

Dvě základní suroviny, se kterými můžete čarovat. Jednoduchá karamelová šlehačka má opravdu široké využití, jen je potřeba počítat s přípravou den předem. Ať už ji použijete do větrníků, dortů či rolád, vždy sklidíte úspěch.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min připravit několik hodin před použitím a nechat vychladit

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, připravit několik hodin před použitím a nechat vychladit)

26. 2. 2010 16:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 220 kJ / 292 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky30,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já upřednostňuji trvanlivou šlehačku v krabičce, mám špatné zkušenosti se šlehačkou z kelímku. Pokud jsme zvolili nevhodnou (méně tučnou) šlehačku, která nejde našlehat, tak do napůl ušlehané stačí po kouscích přidat změklé (ne tekuté) máslo (asi 2 lžíce nebo 1 cm plátek tj. 20 g, ale můžeme i víc) a vyšleháme karamelový krém.

Pokud vám zůstane karamel přilepený ke dnu nádoby, zalejte ho studenou vodou, odmočí se.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hovatka

12. 2. 2012 12:56

Parádní receptík :o) Děkuji :o):-K

Hella Hella

18. 3. 2011 16:12

Píšu to v receptu v poznámce. Cukr je opravdu dost individuální, záleží na chuti každého. Také je možné po vychlazení tuto šlehačku smíchat s další "syrovou" a ušlehat spolu. Vznikne nám pak šlehačka, kterou se plní větrníky (spolu s pudinkovým krémem.)

disketka

18. 3. 2011 14:14

Kolik asi toho cukru na 250 ml šlehačky?

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

19. 10. 2010 09:14

:yes: +18

maxicek09

9. 6. 2010 14:30

;-):-p:-):-)):yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

27. 2. 2010 09:20

Hello, neví jak blbnu, ale zatím se mi ještě nikdy !! upozorňuji, ještě nikdy nepovedl dostatečně tuhý podle mých představ. Tvůj recept jsem četl 3x a zkusím ¨to. Mám takový pocit, že se mi to konečně povede bez tvarohu, což bylo jediné co mi drželo. zatím +bopdík/14/ a ozvu se až jak to dopadne.(dám i foto)Václav.

cathleen cathleen (moderátorka)

27. 2. 2010 08:37

:-O:yes::yes:

yanull yanull

27. 2. 2010 07:36

Roládka jako malovaná :-):-p:yes: ke kávičce nachystaná +12

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 2. 2010 23:36

Ajajaj a zase večer:-p:yes::yes::yes:

Klara80 Klara80

26. 2. 2010 20:10

Nádherná roládka!:yes:

zizala zizala (moderátorka)

26. 2. 2010 19:35

Gallo, na to se musíš zaregistrovat ;-)

Galla

26. 2. 2010 17:39

Páči sa mi tento recept. Určite ho vyskúšam, už som si ho aj vytlačila. Ak zistím, ako sa dávajú body, tak ho dám, lebo si ho zaslúži. Prajem krásny víkend!!:yes:

Irena70

26. 2. 2010 17:37

to znám je to dobrota +6:yes:

zizala zizala (moderátorka)

26. 2. 2010 17:15

Hello, s tou se plní pravé větrníky, ne? Je úžasná, ale ještě jsem ji nezkoušela :-8

michsamant michsamant

26. 2. 2010 16:29

:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šlehačka jak správně ušlehat šlehačku karamelová šlehačka do větrníků jak udělat šlehačku karamelová šlehačka na větrníky šlehačka recept recept na karamelovou šlehačku jak se dela šlehačka karamelový krém ze šlehačky domaci slehacka jak ušlehat šlehačku recepty ze slehacky jak udělat karamelovou šlehačku recept na šlehačku karamelova šlahačka šlehačka s karamelem převařená šlehačka jak nejlépe ušlehat šlehačku domácí šlehačka recept šlehačka recepty

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krystal

TopRecepty.cz

Karamelová šlehačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/46Qn