Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 961 kJ / 3 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,50 g |
Tuky | 38,81 g |
Vláknina | 38,89 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 12,33 g |
Sůl | 30,40 g |
Sacharidy | 622,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kváskový chléb se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/57lR
Moje poznámka
Kváskový chléb se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/57lR
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 17 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 21 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 46 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 51 minutami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Tématické fráze:
kvasnicový chleb,
recept na kvasnicový chleba,
kvasnicový chleba,
kvasnicový chléb recept,
pečeme se syrovátkou,
chléb ze syrovátky,
pšenično žitný chléb z domácí pekárny s přidáním brambor,
buchta se syrovátkou,
v čem pečeme chleba,
kvásek ze starého chleba,
psenicno zitny chleb kvasnicovy,
melasa z cukrové řepy recept,
melasa recepty,
melasa recept,
chleba ze syrovátky,
zitny chleb se syrovatkou,
chléb z žitného kvásku,
chleba z žitného kvásku,
syrovátka chléb,
kváskový chléb
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
olej,
melasa,
mouka chlebová pšeničná,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka hladká,
mouka žitná chlebová,
sůl,
syrovátka sušená,
kmín celý,
otruby,
kvasnice
Komentáře (11)
Pokud to chci v receptu rozlišit, píšu kvásek a žitný kvásek. Každý ví, o čem je řeč.
Marie Klaro, děkuji
Jane Aloisi, kvásek se dá i koupit a namnožit. Sama jsem se do něj pustila podle stránek www.kvaskovychleb.cz a od té doby, co jej neustále přikrmuji, už chleba bez kvásku vůbec nepeču. Naopak si různé recepty přidáním kvásku upravuji.