Vícezrnný kváskový semínkový chléb

Marie Klara Kuchařka: Marie Klara

Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
200 ml vývaru z melty
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g pšeničné grahamové mouky
200 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
1 lžíce kmínu
1 lžíce otrub
1 lžíce sezamu
1 lžíce lněného semínka
3 lžíce slunečnicové semínko
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.

  2. Po signálu přidáme semínka (nemusí být). Pečeme na celozrnný program.

Poznámka

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Zatím chuťově nejlepší chlebík, co jsem upekla (nejen z kváskových). Totéž tvrdí i manžel (a to si potrpí na bílé pečivo) a dvanáctiletá dcera. Jen se po něm zaprášilo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vícezrnný kváskový semínkový chléb

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vícezrnný knedlík kváskový chleb kváskové pečivo recepty pečivo s kváskem semínkový chléb kváskové pečivo recept vícezrnný chlůéb z kvasnic rychlé kváskové pečivo recepty celozrnný chléb recept vícezrnný chléb recept vícezrnné pečivo recept semínkový žitný chléb zitny seminkovy chleb vícezrnný knedlík recept vícezrnné pečivo recepty vícezrnný chléb recept na semínkový chléb vícezrnný zitny chléb vícezrnné rohlíky recept špaldový chléb s žitným kváskem

Zapomněl/a jsem heslo