Brutzel-Svejk Rostbeef
Vyberte pěkný kousek kvalitního hovězího masa, nakořeňte a nechte odležet v chladu klidně týden. Pak postupujte podle našeho receptu a připravte si skvělý roastbeef.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 055 kJ / 252 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,75 g |
Tuky | 3,25 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 118 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso 24 hodin pred grilovanim osolíme a opepříme. Solíme střídmě, dobře odležené maso potřebuje jen minimum soli. Potřeme trochou oleje.
Krok 2: Zabalíme do kuchyňské fólie a dáme do lednice.
Krok 3: Druhy den položíme na rošt grilu prvně nad oheň. Každou stranu steaku grilujeme asi 3 minuty. Vnitřní teplota masa musí dosáhnout cca 52 °C. Měříme zápichovým teploměrem.
Krok 4: Pak položíme steak mimo oheň a zakryjeme gril poklopem.
Krok 5: Jakmile maso dosahuje teploty 57 °C sejmeme ho z grilu a zabalíme i s kovovym čidlem teploměru do alobalu. Maso si musí po pečení nebo i grilování odpočinout. Necháme teplotu vystoupit na cca 60-62 °C. Výsledkem bude Medium: růžové maso bez krve. Můžeme zahřát až do 68 °C. Pak je Well Done.
Zveřejněno 15. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brutzel-Svejk Rostbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WPo4
Moje poznámka
Brutzel-Svejk Rostbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WPo4
Nejnovější recepty
Placičky z brambor a květáku
Přidáno před 1 hodinou
Letní melounový salát s okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 9 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 9 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 16 minutami
Španělská polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 2 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Limek před 2 hodinami
Hrníčková bublanina
zuzanaji před 4 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou
brtna před 5 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
Jan Nemec před 5 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
brtna před 5 hodinami
Křupavé wrapy z HF
rrobuluss před 5 hodinami
Chleba bez hnětení
HejMira před 5 hodinami
Tématické fráze:
anglický rostbíf podle pohlreicha,
rostbeef podle pohlreicha,
rostbeaf recept,
hovezi stejk,
rostbíf podle pohlreicha,
rostbeaf,
rostbeef na grilu,
anglický rostbeef,
hovězí rostbeef,
anglický rostbeaf,
hovězí steaky recepty,
anglický rostbeef pohlreich,
anglický roastbeef pohlreich,
hovězí steak příprava,
recept rostbeaf,
roastbeef na grilu,
steik medium,
rostbeaf teplota,
příprava steaku,
rostbeef pečení
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř,
olej olivový
Komentáře (19)
Diky