Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60-80 podle druhu masa 4 po 2 kusech masa Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

800 g hovězího masa
1-2 lžíce koření na steaky
cibule
1 větší mrkev
1 červená paprika
1 hrst hrášku
1 hrst fazolek
kousek brokolice
3 lžíce smetany na zjemnění
1 kostka Masoxu
hladká mouka na zahuštění a obalení
olivový olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězího masa si nakrájíme tenké plátky které naklepeme, osolíme a dost posypeme kořením na steiky z obou stran, pak je obalíme v mouce a hned zprudka opečeme v hrnci na oleji.

  2. Když jsou opečený, tak je vyndáme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, až nám zhnědne, dáme plátky zpátky, zalijeme vodou (vývarem), stáhneme oheň a dusíme tak dlouho, až maso změkne.

  3. Mezi dušením si nakrájíme zeleninku, mrkev + papriku na proužky, brokolici na malé kousky a když už je maso téměř hotové a voda vydušená, zahustíme moukou, přidáme připravenou zeleninku, promícháme , zalijeme vodou (vývarem z masoxu), je-li třeba dosolíme a dodusíme, až je maso úplně měkké a zeleninka tak akorát, přidáme smetanu, promícháme a máme hotovo.

Poznámka

Je to postup ze začátku dost podobný roštěnkám a to stejkové koření nám udělá výbornou chuť a my jsme si dneska moc pochutnali! Já jsem měla knedlíky a manžel jeho oblíbenou rýži.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou

Tématické fráze: hovězí plátky dušené hovězí dušené hovězí plátky priprava steiku hovězí dušené hovezi recepty dušená mrkev s hovězím masem vepřové steiky hovězí plátky recept jak dlouho dusit hovězí jak dlouho dusit hovezi maso steikove maso stejková omáčka jak dlouho dusit hovezí plátky hovezi maso dusene stejkové maso maso na steiky kuřeci steiky dusena mrkev s hovezim omacka ke steiku

Zapomněl/a jsem heslo