

Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou
Suroviny 4 po 2 kusech masa
- 800 g hovězího masa
- 1-2 lžíce koření na steaky
- cibule
- 1 větší mrkev
- 1 červená paprika
- 1 hrst hrášku
- 1 hrst fazolek
- kousek brokolice
- 3 lžíce smetany na zjemnění
- 1 kostka Masoxu
- hladká mouka na zahuštění a obalení
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Z hovězího masa si nakrájíme tenké plátky které naklepeme, osolíme a dost posypeme kořením na steiky z obou stran, pak je obalíme v mouce a hned zprudka opečeme v hrnci na oleji.
Když jsou opečený, tak je vyndáme, do výpeku dáme nakrájenou cibuli, až nám zhnědne, dáme plátky zpátky, zalijeme vodou (vývarem), stáhneme oheň a dusíme tak dlouho, až maso změkne.
Mezi dušením si nakrájíme zeleninku, mrkev + papriku na proužky, brokolici na malé kousky a když už je maso téměř hotové a voda vydušená, zahustíme moukou, přidáme připravenou zeleninku, promícháme , zalijeme vodou (vývarem z masoxu), je-li třeba dosolíme a dodusíme, až je maso úplně měkké a zeleninka tak akorát, přidáme smetanu, promícháme a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Je to postup ze začátku dost podobný roštěnkám a to stejkové koření nám udělá výbornou chuť a my jsme si dneska moc pochutnali! Já jsem měla knedlíky a manžel jeho oblíbenou rýži.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Steikové, dušené hovězí plátky se zeleninkou
-
Bibinko posilam bodika,je to vazne super recept,dneska se ho chystam varit
-
mňam
8
-
-
takuto upravu hovadziny mam rada dokonca aj ja, stavicka z masickem...bibi mnam
-
Bibi,
6.
-
Bibi, spagi
Jani-Bibi
, super mňamka, jako všechno od tebe, co má šťávu, kterou já teď nemám
-
Bibi, legrace musí být i kdyby na chleba nebylo
-
Špagetko, já se kaju
, ani ti nevím, na co jsem myslela, ale změnit už to nejde, tak se nezlob
už taky z toho všeho blbnu
-
Hele nepřejmenovávej mě jooo
-
Jani, vyzkoušet to můžeš, zelenina navíc tomu neublíží, jen možná malinko změní chuť a každý vlastně může dát ze zeleniny co mu chutná.Díky,díky....
-
Jani, to vypadá hoodně jedle....a víš co by se mi tam možná líbilo - bílá část pórku a hrst sušených hub, co myslíš? (Ale to už bude úúúplně jiný recept
) Jinak