Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák smažený v troubě

Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem pohodlně, bez nutnosti mít pánev plnou oleje. Upečme ho v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 7. 2010 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák připravuji zásadně takto už kvůli tomu, že plech dám do trouby a téměř se o smažení nestarám, Stihnu při tom i jinou práci. Předvaření při pečení v troubě není nutné.

Kuchařské rady mojí babičky jsou pro mě i v tomto případě k nezaplacení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie_9

31. 7. 2020 21:18

Díky za recept. Zrovna zítra chci dělat květák a říkala si,že bych ho mohla udělat v troubě,ale nevěděla jsem jak na to. A teď náhodně koukám na recepty a vykoukl na mně tento recept. Nerada květák smažím na pánvi nebo ve fritovacím hrnci a ta trouba mi přijde jako supr nápad. Snad to klapne.:yes:

ivulinka: Určitě dám vědět. Věřím,že se to podaří a rodina bude spokojena.:yes:

ivulinka ivulinka

31. 7. 2020 19:56

Marie_9: Maruško, dejte vědět, jak smažení květáku v troubě dopadlo;-)

Marie_9

31. 7. 2020 19:34

Díky za recept. Zrovna zítra chci dělat květák a říkala si,že bych ho mohla udělat v troubě,ale nevěděla jsem jak na to. A teď náhodně koukám na recepty a vykoukl na mně tento recept. Nerada květák smažím na pánvi nebo ve fritovacím hrnci a ta trouba mi přijde jako supr nápad. Snad to klapne.:yes:

Pajato Pajato

12. 3. 2018 10:37

taky zu jsem to delala, je to vyborny napad, min prace a nenadela se tolik drobku... dneska bude zase, dobrutka!!<3
bohuzel nevim, jak dat nejake Body, tak sorry...:-((

Rozália

1. 10. 2017 19:55

:-8 Včera som si toto jedlo urobila. Mám horkovzdušnú rúru, a tak som dala naraz piecť na jednom plechu zemiaky, na druhom karfiol. Obidve jedlá mali veľmi dobrú chuť. Klasickým spôsobom urobené mi tak nechutia, lebo aj zemiaky, aj karfiol musím pred finálnou úpravou najprv uvariť. Už som to kedysi skúšala, ale s nie dobrým výsledkom. Asi záleží aj na spôsobe pečenia. Ďakujem. :-K

BronislavaP BronislavaP

23. 9. 2017 12:59

Co dodat, smažený květák jak v troubě tak i na oleji je to nejlepší, co mě v životě potkalo :-). Skvělá klasika :yes:

Kiksfix

29. 4. 2017 13:23

Jde to i úplně bez oleje. Papír na plech na něho rozprostřít obalený květák, 220 stupňů a do půl hoďky je květák pečený a chutná jako smažený :))) Ale to jen pro ty co chtějí hubnout :) jako já.

magdalenka magdalenka

15. 2. 2017 17:09

zdenka.s: vodnícke prsty...:-8

zdenka.s zdenka.s

15. 2. 2017 14:27

casino: palců od Vás si cením ,podle Vašich komentářů je jasné,že o vaření a potravinách toho víte opravdu hodně
podvodnické prsty nemají chybu,to vystihla svěle
:-D

casino casino

15. 2. 2017 13:41

zdenka.s:
Běžně "nepalcuji", ale za připomenutí komentáře od Alena Průšová: vám dávám palců co jen lze :yes:
Je vidět, že paní přistupuje k vaření s otevřenou hlavou (ne že ji má vykradenou) :yes::yes:
S tím sítkem vyzkouším :-O:-)
No, dostala mě ale těmi podvodnickými prsty, že :-D

zdenka.s zdenka.s

15. 2. 2017 11:49

Alena Průšová: ta mouka v sítku mě zaujala,hned dneska vyzkoušeno a je to skvělé.Všechno jsem dělala na fólii,po obalení ji sbalila a bylo uklizeno.Kam na ty nápady,prosím,chodíte?

Petra

13. 2. 2017 22:14

<3 je uzasny
Dekuji za recept
:-K

ivulinka ivulinka

6. 2. 2017 14:07

Johanka128: to jsem ráda:-K, děkuji

Johanka128 Johanka128

6. 2. 2017 13:29

Velmi dobré:-) Květák jsem nepředvařovala, obalila jsem ho syrový a smažila/pekla jsem ho cca 40 minut + jsem dopékala cca 15-20 minut. K tomu brambory a domácí tatarka z bílého jogurtu. Moc jsme si pochutnali, určitě to nebylo naposledy:-)

Alena Průšová

16. 8. 2016 22:21

Já květák "předvařuji" v mikrovlnce. Celou hlavu opláchnu vodou, dám do hlubokého talíře košťálem nahoru, ten naříznu do kříže (je silnější než zbytek), přiklopím poklopem a dám na "tři čoudy", což je nejvyšší výkon, co na své staré mikrovlnce mám (jsou tam namalované talíře a podle výkonu 1-3 vlnky "čoudy" nad ním). A nechám běžet podle velikosti květáku 10-15 minut. Protože každý máme troubu jinou, musíte si vyzkoušet čas sami. Vypněte a zkusmo do květáku píchejte vidlicí ... :O). Není nacucaný jako když se vaří ve vodě a nevyloučí prospěšné látky do vody. Pak si ho nechám chvíli vychladnout, na odkapávači, co mám spojený s dřezem, ho hezky od prostředka rozdělím na růžičky, ty najednou na tom odkapávači osolím, v zásobníku s hladkou moukou mám čajové sítko, tím květák popráším zase najednou moukou, otočím, popráším z druhé strany, dál klasika. Pracuji s vidlicí, takže nemám vodnické prsty. Jen teď zkusím smažit v troubě, čímž by to bylo dovedeno k dokonalosti. Nesnáším pracnost a binec. :O). A tu přebytečnou mouku z odkapávače (není jí moc, když mám růžičky nebo případně řízky jeden vedle druhého) smetu umělohmotnou drátěnkou do dřezu, spláchnu a mám uklizeno :O). Podotýkám, že nemám dřez s okrajem, to by nešlo ... Takhle válím i těsto, odbourala jsem vál. A všechna těsta zadělávám ve velké míse (nerez ?). Nic nepadá okolo. Ještě další tip - zkuste mandle v mikrovlnce - spařit, oloupat a pak tak 2 kapky oleje a do mikrovlnky dorůžova ... nespálit, dělají se ještě chvíli, když je vyndáte, osolit, prohodit a už je nikdy nebudete kupovat ani dělat na pánvi. Stejně lískové oříšky do mikrovlnky, dokud nezačnou praskat slupky. Pak nechat vychladnout a vymnout v dlaních, oříšky mají úplně jinou chuť, sladkou a křupavou a navíc se objeví i "zmetky", které by těsto zkazily. Stejně na "čínu" se dají opražit slané buráky a jsou bezva. Omlouvám se za dodatek, který není k tématu, ale mě vaření nikdy nebavilo, tak jsem ráda, když něco objevím ... :O)

1 2 3 4 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Květák smažený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krNK