Květák s máslem, osmaženou strouhankou a parmazánem

maris Kuchařka: maris

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

500 g květáku
120 g másla
150 g strouhanky
hoblinky parmazánu (nebo Gran Moravia), množství podle chuti
sůl
lístky bazalky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme a vložíme růžičky květáku. Vaříme doměkka, ale květák se nesmí rozvařit, musí zůstat pevný.

  2. V pánvi rozehřejeme cca polovinu másla, přisypeme strouhanku a za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Strouhanku vyndáme z pánve a rozpustíme zbytek másla.

  3. Květák rozdělíme na talíře, přisolíme, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a doplníme hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Květák s máslem, osmaženou strouhankou a parmazánem

  • yanull yanull(moderátorka)

    casino: Každý co má rád, čerstvou bazalku dávám do salátů, zde na květáku by mi chutnala bazalková vůně másla ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    yanull:
    Šalvějí na pánvi ovoněné máslo dělávám na ravioli po sladku :yes:
    Myslím ale, že není nad čerstvou bazalku... ;-)

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    yanull, Evi - děkuju:-K :-K
    to je dobrý nápad, nechat bazalku v másle trochu rozvonět:yes: díky, příště to tak udělám;-)
    citronovou šťávu taky někdy dávám, aby zůstal hezky bílý, dnes jsem nedala, protože ho nemám:-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Eja57: To je pravda, Maruška to vždy umí posunout o stupeň výše :yes::-K
    Možná bych bazalku nechala ještě před politím provonět v rozpuštěném másle.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No...jdu se někam zakopat...vařený květák ( do vody přidávám trochu citronové šťávy) politý máslem a posypaný strouhankou občas dělám...jenže Maris z toho samého udělá:yes:
    :-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo