

Květák s máslem, osmaženou strouhankou a parmazánem
Suroviny
- 500 g květáku
- 120 g másla
- 150 g strouhanky
- hoblinky parmazánu (nebo Gran Moravia), množství podle chuti
- sůl
- lístky bazalky
Postup přípravy receptu
Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme a vložíme růžičky květáku. Vaříme doměkka, ale květák se nesmí rozvařit, musí zůstat pevný.
V pánvi rozehřejeme cca polovinu másla, přisypeme strouhanku a za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Strouhanku vyndáme z pánve a rozpustíme zbytek másla.
Květák rozdělíme na talíře, přisolíme, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a doplníme hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květák s máslem, osmaženou strouhankou a parmazánem
-
casino: Každý co má rád, čerstvou bazalku dávám do salátů, zde na květáku by mi chutnala bazalková vůně másla
-
yanull:
Šalvějí na pánvi ovoněné máslo dělávám na ravioli po sladku
Myslím ale, že není nad čerstvou bazalku... -
yanull, Evi - děkuju
to je dobrý nápad, nechat bazalku v másle trochu rozvonětdíky, příště to tak udělám
citronovou šťávu taky někdy dávám, aby zůstal hezky bílý, dnes jsem nedala, protože ho nemám -
Eja57: To je pravda, Maruška to vždy umí posunout o stupeň výše
Možná bych bazalku nechala ještě před politím provonět v rozpuštěném másle. -
No...jdu se někam zakopat...vařený květák ( do vody přidávám trochu citronové šťávy) politý máslem a posypaný strouhankou občas dělám...jenže Maris z toho samého udělá