Pečené kuře
Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý den. Maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 392 kJ / 2 006 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,37 g |
Tuky | 205,62 g |
Vláknina | 16,52 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 29,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekáč s víkem vymažeme sádlem nebo máslem. Zbytek tuku položíme do pekáče. Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky osolíme ze všech stran a rozložíme na tuku v pekáči.
Krok 2: Trochu podlijeme vodou, přidáme nakrájenou slaninu a dáme do trouby. Pečeme při 170 °C asi 30 minut.
Krok 3: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 4: Po půlhodině pečení přisypeme ke kuřeti pokrájený česnek, aby byl po celé ploše pekáče, podlijeme a dáme zpět péct.
Krok 5: Po čase pak přidáme nakrájenou cibuli pod maso, kuře posypeme grilovacím kořením a ještě dopékáme.
Krok 6: Doba pečení je závislá na velikostí kousků a na teplotě pečení, ideálně péct cca 1,5 hodiny. Před koncem pečení odklopíme vrch pekáče, aby byla kůrka křupavá.
Krok 7: Jako příloha mohou být brambory, kaše, hranolky z trouby a nebo bramborové knedlíky.
Zveřejněno 20. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené kuře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pp6
Moje poznámka
Pečené kuře
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pp6
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 4 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 9 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 1 hodinou
Královská cukeťačka
trdlo před 1 hodinou
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 1 hodinou
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 1 hodinou
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 2 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 2 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 2 hodinami
Kuřecí čína
Josef-bartak před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Pepe_Vanila před 3 hodinami
Tématické fráze:
kure,
kuře recepty,
pečení kuřete,
jak upéct kuře,
recept na kuře,
pečeme kure,
recepty na kure,
kuře v troube,
doba pečení kuřete,
kuře pečene v troube,
kure recept,
kuře recept,
recepty kuře,
recept kure,
kuře pečené v troubě recept,
pečené kuřecí čtvrtky,
jak dlouho peceme kure,
pečení kuřete v troubě,
nejlepší pečené kuře na světě,
top recepty kuřeci
Suroviny:
kuře,
máslo,
špek,
česnek,
cibule,
koření grilovací,
sůl
Komentáře (37)
No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?