Vepřový perkelt / pörkölt /
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 458 kJ / 1 066 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,40 g |
Tuky | 34,23 g |
Vláknina | 23,24 g |
Cholesterol | 214 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 64,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perkelt se nikdy nezahušťuje, ale komu by to tak opravdu hodně vadilo, může šťávu zahustit lžící mouky rozmíchané v trošce vody a nechat provařit. Už to ale nebude perkelt a žádný Maďar ho nepochválí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2023 18:51
Moanka: já moc děkuji, i za fotku, jsem moc ráda, že chutnalo
25. 11. 2023 17:00
To jsem ráda, že jsem na tehle recept narazila. Mňam! Vůbec jsem to jídlo neznala, ale správně jsem odhadla, že to bude dobrota… Píšu si a moooc děkuji.
Přeji hezký zbytek dne.
Přeji hezký zbytek dne.
22. 10. 2023 16:37
tara23: moc děkuju za vyzkoušení i krásnou fotku. Mám radost, že vám chutnalo
22. 10. 2023 11:26
Dnešní výborný oběd. Uvařila jsem přesně podle receptu a velká spokojenost. Podávala jsem s těstovinou Budu vařit častěji
27. 8. 2023 17:54
Marie Svarcova: Maruško, moc děkuji
27. 8. 2023 08:36
Líbí se mi pěkný recept, nádherné foto a k tomu to vysvětlení. Nezahušťuji ničím perkelt ani guláš vydusí se a zahustí cibulí.
15. 8. 2010 17:43
marundo, jsem ráda, že jste si pochutnali, díky
15. 8. 2010 12:00
dnes bylo k obědu, mooooc dobré. Jen jsem omáčku zahustila, přišlo mi to hodně vodnatý. Ale už si přepisuju do své kuchařky a určitě budem vařit častěji.
8. 8. 2010 21:27
Tedy holky, koukám že máte krásný fotky, Maris, moc hezký receptík, bodík vám oběma
8. 8. 2010 21:20
Jahůdko, já jsem Ti nepoděkovala za krásnou fotku - takže díky za ni i za realizaci receptu
25. 7. 2010 15:42
jahůdko - to mám radost Bude taky fotečka ?
25. 7. 2010 14:46
tak to nemá také chybu mňam
25. 7. 2010 14:43
Perkelt je výborný, uvařila jsem na zítra, ale asi ho budu muset dát pod zámek, aby něco zůstalo. Nebylo třeba vůbec zahušťovat, jak píše Maris, stačí nechat pořádně šťávu vydusit. Doporučuji
23. 7. 2010 22:54
Tato jídla zbožňuji, kombinace brambor, rýže a pikantního masa se šťávičkou je úplně super. Určitě vyzkouším, nemám sice pastu, ale mám perkelt-bujon bez "E", který je chuťově taky dobrý.
Bezva recept a k tomu pěkná fotka
Bezva recept a k tomu pěkná fotka
23. 7. 2010 21:36
Maris krásná fotkaa receptík se mi taky líbía bodík je jasný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kefírová rychlovka
Přidáno před 6 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Sabos uvařila před 21 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Valis uvařil před 3 hodinami
Kefírová bábovka
1anoli1 uvařila před 4 hodinami
Vepřový guláš
zutro uvařila před 4 hodinami
Pšenično-žitné dalamánky s prefermentem
Tonja uvařila před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Elivet uvařila před 5 hodinami
Kebab pro vegetariány
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
MarcelaPa uvařil před 5 hodinami
Slaninová kolínka snadno a rychle
Valis uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Další recepty
Tématické fráze: perkelt z vepřového masa recept perkel vepřový perkelt se smetanou pörkölt perkelt perkelt recept výborný perkelt drzkovy perkelt perkelt z vepřového masa madarský vepřový perkerlt recept perkel drzkovy gulas vepřový perklet gulaš perkel maďarský perkelt maďarský vepřový perkelt madarský perklet nokedli porkolt recept perkel recept
Suroviny: maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pasta perkelt, sádlo, sůl
Vepřový perkelt / pörkölt /
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q6x5
35 názorů