Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchty "svatební "

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

7. 8. 2010 22:56

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 081 kJ / 3 127 kcal
Bílkoviny76,36 g
Tuky26,60 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy532,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Rudischova

5. 3. 2013 10:12

Dobrý den,dnes jsem dělala. Práce s těstem je výborná,zda budou nádherně vláčné i zítra nevím,pokud zbude,dám vědět. děkuji:-*:yes:

Klarak

24. 1. 2011 19:25

Mirusho vypadají moc pěkně, fotka jasně že nevadí, jsem ráda.

Mirusha

23. 1. 2011 17:22

A s dovolením přidávám fotečku:-K snad to nebude vadit....:-8

Mirusha

23. 1. 2011 17:22

Pekla jsem a byly mňam:yes: Plnila jsem tvarohem a zbytkama marmelád, co mi přebývaly v ledničce:-) Byly krásně měkké a vláčné i druhý den :yes:

yanull

8. 8. 2010 09:47

Ještě jsem si vzpomněla, že do rodin, kde byla děvčata či kluci už vhodní ke vstupu do chomoutu, se posílal rohový koláček, na něj se připevnila snítka myrty s mašličkou a když ho ten dotyčný či dotyčná pozřeli, tak to měli dö roku údajně "spočítané". Jelikož kontrolní mechanismy v tomto nefungovaly, tak nemůžu tento zvyk vyvrátit, ani potvrdit. ;-):-D

pipre

8. 8. 2010 08:53

Dovedu si představit vykrajování nějakým speciálním mřížkovaným rádýlkem, kdy se vykrojí několik čtverečků najednou, ale malou lžičkou odtrhávat kousky, ty zploštit, plnit, balit a ukládat na plech a jestě je mezi sebou promašťovat jako dukátové buchtičky, tak to je pro jednoho opravdu titěrná práce. Na svoji svatbu jsem zase pekla sama celou noc máslové minivdolečky - "jednohubky", také byl na Valašsku takový zvyk, takže dokážu ocenit i práci s těmito buchtičkami. Vypadají moc hezky a určitě jsou vynikající.:yes::yes:+5

yanull

7. 8. 2010 23:29

Také jsem se pečení takovýchto "jednohubek" několikrát zúčastnila,:-) z vesnice, odkud pocházím, je to tradice. Roznášejí se do každé rodiny, plný talíř, zavázané v utěrce. Jen co se týká vykrajování, tak se vyválí plát těsta a už je na to spec.radýlko, které vykrajuje rovnou čtverečky, ale i rozinky se musí pokrájet, protože kdyby se tam dala 1 celá, nic jiného se už tam nevejde.;-) Ještě horké se na plechu prolívají rozpuštěným máslem s rumem a v cukru se obalují. Za tyto posílám další bodík. :-p:yes::-K

Klarak

7. 8. 2010 23:22

Jojo Jani, máš pravdu je to titěrina, ale zato to stojí, jsou vynikající;-)

JanaDorazinova

7. 8. 2010 23:06

Tak to musí být titěrná práce, s tak malými buchtičkami!! Vím, jak se dělají Lechotické koláčky, kousky těsta, jako vykrojené náprstkem, to je síla to plnit. Takže ode mne rozhodně plus za trpělivost, nehledě na to, že jsem přesvědčená, že jsou vynikající:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svatebni buchty svatební buchtičky svatební koláče recept od kluků v akci vynikající buchty na plech svatební buchtičky recept malé svatební buchtičky svatební buchtičky náplně buchtičky s krémem kluci v akci buchty svatební svatební buchta svatební rohové koláče tradice svatební buchty recept kluci v akci svatebni kolace minivdolecky svatebni jednohubky kluci v akci buchty rohová buchta radýlko na svatební koláče recept na svatební buchtičky svatební koláče kluci v akci

Suroviny: mouka hladká, olej, cukr krystal, žloutek, kvasnice, sůl, rum, mléko, kůra citronová

TopRecepty.cz

Buchty "svatební "

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2nr