Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlochleba s chlebovou směsí

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (80 min příprava)

11. 8. 2010 12:03

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 697 kJ / 1 123 kcal
Bílkoviny35,30 g
Tuky16,65 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy201,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použila jsem chlebovou směs, kterou občas pro zpestření jídelníčku kupujeme a čtvrtka mi jí většinou zbývá. (Píkávám ze 3/4 balíčku.)

- celé balení váží od 1000-1080 g, proto je v surovinách psáno 250-270 g této směsi

- ocet přidávám jednak kvůli chuti a pak také kvůli toho, aby v chlebovém těstě nebylo cítit takové množství droždí

- díky droždí těsto i v kratičké době stihne nádherně vyběhnout a chlebík je lehký, pružný a plný ok

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cathleen

16. 8. 2010 07:46

Díky za ohodnocení a moc hezkou fotku!;-):yes:

Paprika

14. 8. 2010 23:48

Tak jsem ho dpřed chvilkou dopekla. Jen jsem si trochu pohrála s gramáží - dala jsem 1/2 kg směsi a 1/4 kg mouky (pšeničké a žitné). Ta moje XXL pečka to zmákne jedna dvě;-). Právě tu chroupám ještě teplou patku a je výborný. Nedalo mi to a dala jsem o trochu víc droždí, než bych dala normálně a musím říct, že je nadýchanější.:-8:yes::yes: Ode mně máš jasný + :yes::yes::yes: ;-)

cathleen

13. 8. 2010 08:32

Jé, to bude určitě tím!:-))Ty tam vlastně dáváš už čile fungující a rozmnožené kvasinky a tím ušetříš spoustu času - který já při výrobě rychlochleba nemám a "naháním" větším množstvím droždí.:yes:

Paprika

12. 8. 2010 18:55

Já totiž nedávám droždí syrové, ale udělám si z části vody (ohřáté), 1 ČL cukru, 1 ČL mouky a droždí kvásek, který dávám navrch na mouku. Tak to bude možná tím.;-)

cathleen

12. 8. 2010 14:01

:-O Jestli máš tuhle zkušenost, klidně dej droždí méně. Chleba jsem zkoušela několikrát, než jsem recept nabídla, a když bylo droždí méně, byl chlebík hutnější, těžší, menší. Třeba mám línější droždí?:-D

Paprika

12. 8. 2010 10:37

Směsi z LIDLu také používám a chutnají nám (nakoupila jsem si v červnu zásobu, když byl balík za 15 kč ;-) ). I množství vody dodržuji a ušák jsem z něj nikdy neměla. Namíchat směs s moukou jsem ještě nezkoušela. Buď dělám rychlochleba z různých druhů mouky s čerstvým droždím a semínky nebo dám hotovou směs v celé dávce. To dělám, když si chci odložit start přes noc.
Zkusím i tento zůsob, peču teď téměř denně. ;-)
Jen se mi zdá toho droždí stašně moc a to je ještě půlka směs se sušeným droždím. Já dávám na 1/2 kg mouky 10g čerstvého droždí a vykyne vždycky dobře i na rychlý program.

cathleen

12. 8. 2010 10:18

Tyhle chlebíky nám taky nejvíc chutnají - slunečnicový a vícezrnný, jiné nekupuju. A vody dávám opravdu takhle málo. Většinou přidávám i lžíci žitného kvásku, aby byl chleba "chlebovější":-D

magdalenka

12. 8. 2010 10:07

Cat, ja dávam podľa návodu vodu - 350 ml, dlhší program ten cca 3 hodinový, bez pridania droždia, ušiaky nemám...ale je to zmes Rivercote z Lidla,ten so slnečnicovými semiačkami, všetko je akurát a ten chlieb nám najviac chutí.
Éru ušiakov mám za sebou - keď som si sama vytvárala recepty...;-)

-1188-

12. 8. 2010 09:27

:-O:yes:pěkné a určo i dobré davam bodik:yes:

maris

12. 8. 2010 09:08

cathleen, díky, nemusíš vážit, já to nějak vyzkouším, myslím, že by to mohla být asi tak čtvrtina kostičky droží.:-) Té vody dám příště taky míň.

cathleen

12. 8. 2010 09:03

Ano, vždycky je třeba dát do směsi méně vody než píší na obale. Uvádějí 350 ml, ale dává se 270-280 ml, jinak je z chlebíka většinou ušák.
Oříšek?:-)Beru to od oka, gramáž nevím, ale jestli chceš, příště zvážím. Kousek droždí veliký jako lískový oříšek i se slupkou - byť je směska ještě v záruce, nikdy nemám doma ideální podmínky pro její uchování na trochu delší dobu a směs mi trošínku navlhne. (Stačí ji mít doma třeba jen půl roku, v suchu, a i tak se její kypřící schopnost hodně sníží. Pomůže právě to droždí.):-8teď mě napadá, že já ho ždibec vlastně přidávám i do čerstvě koupené směsi a chleba mi kvůli tomu nikdy nezušatěl, naopak je lehčí, pórovitější....
Ještě dodám - těsto na chleba by v pečce mělo být pevné, tužší. Ale na rychlochlebík musí být volnější, trochu řidší, aby stihlo za tu krátkou dobu - než se zapeče - vyběhnout.

maris

12. 8. 2010 08:45

Cathleen, já kupuji směsi taky v Lidlu, jsem s nimi spokojená, ale co myslíš tím " oříšek droždí ", kolik to asi je ? Já v pečení chleba nejsem vůbec zběhlá. Taky mám dojem, že jsi někde psala, že dáváš i míň vody, nebo si to pletu ? Ty jsi tady takový guru, tak promiň, že se ptám.:-)

cathleen

12. 8. 2010 08:38

Nadi, přidala jsem foto kilogramové směsi na vícezrnný chleba - kupuju je v Lídlu, kde je mají 1-2x ročně v akci za velice slušnou cenu. Pokud z nich pak dělám chlebík (- jen ze směsi), vždycky přidávám oříšek droždí, těsto lépe kyne.
Směsi na našem trhu jsou i půlkilové, asi nejznámější je Labeta http://www.labeta.cz/produkty.php?ids=3&title=Sm%C..., tu ale nemám vyzkoušenou.

rebeka

11. 8. 2010 15:55

moc krásné a určitě i velmi chutné:-p:-K,jako ostatně všechny tvoje recepty;-):yes:jenom si nemůžu nějak udělat představu,co jeto ta chlebová směs,resp.jak vypadá:-Onemohla bys ji pro mě,prosím,vyfotit:-?nebo aspoň víc popsat,chlebík se mi líbí,chtěla bych ho zkusit;-)děkuji moc:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: rivercote směs na pečení chleba lidl chlebová směs lidl směs na chleba lidl chlebová mouka lidl smes na chleba v lidlu směs na chleba do pekárny směs na chleba z lidlu lidl chlebová směs chlebova smes do pekarny směs na chleba rivercote mouka a směsi do domácích pekáren chlebová směs do domácí pekárny chléb rivercote pečící směsi na chleba pečící směsi na chleba lidl pečící smes na chleba z lidlu směs na přípravu chleba rivercote lidl směs na chleba smesi na peceni chleba

Suroviny: voda, směs chlebová, mouka hladká, olej, kmín drcený, sůl, ocet, cukr, droždí

TopRecepty.cz

Rychlochleba s chlebovou směsí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xr8A