

Rychlochleba s chlebovou směsí
Doba přípravy: 80 minut Domácí pekárna 14 názorů
Suroviny
- 350 ml vody
- 1/4 kg chlebové směsi (250-270 g)
- 270 g hladké mouky
- 2 lžičky oleje
- 2 lžičky drceného kmínu
- lžička soli
- lžička octa
- lžička cukru
- 25 g droždí
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Expres (Rychlý, Quick), u Bifinettky trvá 1 hodinu a 20 minut.
Poznámka
Použila jsem chlebovou směs, kterou občas pro zpestření jídelníčku kupujeme a čtvrtka mi jí většinou zbývá. (Píkávám ze 3/4 balíčku.)
- celé balení váží od 1000-1080 g, proto je v surovinách psáno 250-270 g této směsi
- ocet přidávám jednak kvůli chuti a pak také kvůli toho, aby v chlebovém těstě nebylo cítit takové množství droždí
- díky droždí těsto i v kratičké době stihne nádherně vyběhnout a chlebík je lehký, pružný a plný ok
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Rychlochleba s chlebovou směsí
-
Díky za ohodnocení a moc hezkou fotku!
-
Tak jsem ho dpřed chvilkou dopekla. Jen jsem si trochu pohrála s gramáží - dala jsem 1/2 kg směsi a 1/4 kg mouky (pšeničké a žitné). Ta moje XXL pečka to zmákne jedna dvě
. Právě tu chroupám ještě teplou patku a je výborný. Nedalo mi to a dala jsem o trochu víc droždí, než bych dala normálně a musím říct, že je nadýchanější.
Ode mně máš jasný +
-
Jé, to bude určitě tím!
Ty tam vlastně dáváš už čile fungující a rozmnožené kvasinky a tím ušetříš spoustu času - který já při výrobě rychlochleba nemám a "naháním" větším množstvím droždí.
-
Já totiž nedávám droždí syrové, ale udělám si z části vody (ohřáté), 1 ČL cukru, 1 ČL mouky a droždí kvásek, který dávám navrch na mouku. Tak to bude možná tím.
-
Jestli máš tuhle zkušenost, klidně dej droždí méně. Chleba jsem zkoušela několikrát, než jsem recept nabídla, a když bylo droždí méně, byl chlebík hutnější, těžší, menší. Třeba mám línější droždí?
-
Směsi z LIDLu také používám a chutnají nám (nakoupila jsem si v červnu zásobu, když byl balík za 15 kč
). I množství vody dodržuji a ušák jsem z něj nikdy neměla. Namíchat směs s moukou jsem ještě nezkoušela. Buď dělám rychlochleba z různých druhů mouky s čerstvým droždím a semínky nebo dám hotovou směs v celé dávce. To dělám, když si chci odložit start přes noc.
Zkusím i tento zůsob, peču teď téměř denně.
Jen se mi zdá toho droždí stašně moc a to je ještě půlka směs se sušeným droždím. Já dávám na 1/2 kg mouky 10g čerstvého droždí a vykyne vždycky dobře i na rychlý program. -
Tyhle chlebíky nám taky nejvíc chutnají - slunečnicový a vícezrnný, jiné nekupuju. A vody dávám opravdu takhle málo. Většinou přidávám i lžíci žitného kvásku, aby byl chleba "chlebovější"
-
Cat, ja dávam podľa návodu vodu - 350 ml, dlhší program ten cca 3 hodinový, bez pridania droždia, ušiaky nemám...ale je to zmes Rivercote z Lidla,ten so slnečnicovými semiačkami, všetko je akurát a ten chlieb nám najviac chutí.
Éru ušiakov mám za sebou - keď som si sama vytvárala recepty... -
pěkné a určo i dobré davam bodik
-
cathleen, díky, nemusíš vážit, já to nějak vyzkouším, myslím, že by to mohla být asi tak čtvrtina kostičky droží.
Té vody dám příště taky míň.
-
Ano, vždycky je třeba dát do směsi méně vody než píší na obale. Uvádějí 350 ml, ale dává se 270-280 ml, jinak je z chlebíka většinou ušák.
Oříšek?Beru to od oka, gramáž nevím, ale jestli chceš, příště zvážím. Kousek droždí veliký jako lískový oříšek i se slupkou - byť je směska ještě v záruce, nikdy nemám doma ideální podmínky pro její uchování na trochu delší dobu a směs mi trošínku navlhne. (Stačí ji mít doma třeba jen půl roku, v suchu, a i tak se její kypřící schopnost hodně sníží. Pomůže právě to droždí.)
teď mě napadá, že já ho ždibec vlastně přidávám i do čerstvě koupené směsi a chleba mi kvůli tomu nikdy nezušatěl, naopak je lehčí, pórovitější....
Ještě dodám - těsto na chleba by v pečce mělo být pevné, tužší. Ale na rychlochlebík musí být volnější, trochu řidší, aby stihlo za tu krátkou dobu - než se zapeče - vyběhnout. -
Cathleen, já kupuji směsi taky v Lidlu, jsem s nimi spokojená, ale co myslíš tím " oříšek droždí ", kolik to asi je ? Já v pečení chleba nejsem vůbec zběhlá. Taky mám dojem, že jsi někde psala, že dáváš i míň vody, nebo si to pletu ? Ty jsi tady takový guru, tak promiň, že se ptám.
-
Nadi, přidala jsem foto kilogramové směsi na vícezrnný chleba - kupuju je v Lídlu, kde je mají 1-2x ročně v akci za velice slušnou cenu. Pokud z nich pak dělám chlebík (- jen ze směsi), vždycky přidávám oříšek droždí, těsto lépe kyne.
Směsi na našem trhu jsou i půlkilové, asi nejznámější je Labeta http://www.labeta.cz/produkty.php?ids=3&title=Sm%C..., tu ale nemám vyzkoušenou. -
moc krásné a určitě i velmi chutné
,jako ostatně všechny tvoje recepty
jenom si nemůžu nějak udělat představu,co jeto ta chlebová směs,resp.jak vypadá
nemohla bys ji pro mě,prosím,vyfotit
nebo aspoň víc popsat,chlebík se mi líbí,chtěla bych ho zkusit
děkuji moc