

Chlebové bagety
Suroviny
- 230 ml vody
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- 150 g hladké mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 130 g pšeničné celozrnné mouky
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl.
Položíme švem dolů a trochu poválíme.
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem s trochou mléka, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C cca 12 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlebové bagety
-
Výborné bagetky.Do těsta jsem nasypala různá semínka a povrch posypala hrubou solí.Mňam.
-
V sobotu po Veľkej noci odchádzala dcéra s rodinkou domov, tak som im napiekla tieto bagety z dvojitej dávky. Opäť zožali úspech, sú veľmi dobré
Nabudúce vyskúšam dať namiesto celozrnnej grahamovú múku.
-
S cestom sa výborne pracovalo, skutočne netreba podsýpať múkou. Krásne vonia a dobre chutí
-
-
paráda, tak to i já mám ráda
-
Hmm, jsou jak malované!!
-
krásné bagetky
+ 1 bodík
-
Moc pěkné bagetky