Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna, budete mít boule za ušima. My pro vás máme recept na jeho verzi knedlo zelo vepřo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 167 kJ / 1 713 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,01 g |
Tuky | 117,33 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 299 mg |
Sodík | 290 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 52,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gpJ
Moje poznámka
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gpJ
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 11 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 19 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 3 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 4 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 4 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 5 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 6 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 6 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 6 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 6 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 6 hodinami
Tématické fráze:
knedlo vepřo zelo recept,
knedlo vepřo zelo,
recept vepro knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo recept,
knedlo zelo vepřo recept,
recept na knedlo vepřo zelo,
recept na vepro knedlo zelo,
knedlo zelo vepřo,
recepty knedlo vepro zelo,
vepřo zelo knedlo,
recept knedlo vepro zelo,
vepřo knedlo zelo od babicky,
recept na vepřo ,knedlo ,zelo,
vepřo knedlo zelo video,
svíčková podle friče,
recept na knedlo zelo vepřo,
knedlo vepro zelo video recepty,
knedlo-vepřo-zelo,
knedlo vepřo zelo video
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo vepřové,
cibule,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
zelí kysané,
sádlo vepřové,
slanina,
cibule,
cukr krupice,
ocet,
mouka hrubá,
sůl,
kmín drcený,
voda
Komentáře (49)
Tonja: JosefZeravicky:
Chlapi, s vámi je sranda
***
"...tady v těchto diskusích je stále se opakující chytání navrhovatele za slovo..."
Jj, svatá pravda, neubíraná...
...neb "ďábel je skryt v detailu", že
"OT"
U nás se taky používá "vepřo knedlo zelo"
váš příspěvek je k pousmání, na naší krásné Moravě, Slovácku je ustálený název nejen v restauracích a jídelnách. Proto jsem to navrhl.
Ale potěšující je že máte pipomínku jen k tomu názvu, nikoliv k receptu a nebo mojim gurmánským zkušenostem.
BOHUŽEL tady v těchto diskusích je stále se opakující chytání navrhovatele za slovo, nikoliv na podstatu a kuchařské umění či recept.
A už vůbec nerespektují krajové nebo rodinné odlišnosti.
Snad budete souhlasit, že tak jak nás rodiče krmili, to si náš ,,šmak,, zapamatoval a těžko přecházíme na jiný způsob, POKUD NEJSME GURMÁNI a .............
,,TOŠ TAK,,
Je třeba ale více sledovat návod, kde je vše dobře uvedeno. POKUSTE SE TO ZNOVU PŘEČÍST A PAK SROVNEJTE CO JSTE NAPSAL.. včetně času, cibule a mouky.
A to krájení zelí, je na místě, neb při jídle nebudou vám z vidličky čouhat dlouhé zelové ,,niti,, .
Já když zelí , jak jedine ze sklenice a k jeho pokrájení použiju kuchyňské dlouhé nůžky a je to velmi jednoduché a účinné.
Akorát tady používá na zaprášení mouku. Já ji vždy dám lehce do sklovitě osmahnout. Není pak v zelí či výpeku připomínat moukový šmak.
A knedle? To už je vyšššššší kuchařinka, kdy je děůat.
Ale jinak je recept podle mého gusta.
JEN TEN NÁZEV - víc bych byl pro vepřo knedlo zelo, ale jako správná provokace a upoutání pozornosti to sedí.
,,TOŠ TAK,,
- v bodě 9 je zaprášit zelí hrubou moukou, přitom v ingrediencích se píše na zelí hladká mouka. Jakou teda moukou to práším?
- chybí mi tam upozornění, že si mám nějakou cibuli taky nechat na zelí (celou jsem ji použil do pekáče pod maso)
- zelí ze sáčku (Znojmia) nebylo třeba krájet - ono se v sáčku prodává i zelí, které je nutno pokrájet ??
- sporák není dost velký na pekáč, respektive nevleze se na jeden hořák. Náhradní variantou bylo celý obsah přelít do menšího hrnce a dodělat to tam.
- chybí mi v bodech upozornění: "Teď, Jakube, začni vařit knedlík jinak ti to maso se zelím vychladne, než ho za 20 minut uvaříš!"
- celková příprava trvá téměř tři hodiny, je třeba s tím počítat (nahoře v rohu se píše přibližně dvě hodiny, ale to je málo)
Tedy děkuji mockrát !!! Určitě doporučím a ještě mnohokrát uvařím !
Jj, jak já vám rozumím...
Živiteli rodiny nedělal česnek dobře a abychom nepomřeli, tak máti vařila takřka bez česneku
No, jíst se to sice dalo, ale bylo to jak za trest