Zdravé vepřo-knedlo-zelo

Suroviny cca 2 porce

Zelí:
menší kedluben
1/2 většího Daikonu (bílá ředkev)
hrst mrkvové natě
hrst kysaného zelí
šťáva z kysaného zelí
cibule
bujon Wurtzel
lžíce kmínu (čím více, tím lépe)
trochu soli
polentové knedlíky
Tofu karbenátky

Postup přípravy receptu

  1. Na pánev dáme lžíci sezamového oleje do růžova osmahnem cibuli. Po zezlátnutí cibule přidáme nahrubo nastrouhaný daikon, kedluben a nasekanou mrkvovou nať, trochu podlijeme, přidáme bujón, kmín a trošku soli.

  2. Dusíme pod pokličkou do měkka. Ke konci přidáme hrstku kysaného zelí s trochou šťávy na dochucení a prohřejeme bez poklice,aby se odpařila přebytečná voda.Nezahusťovat - není třeba. Použila jsem koupenou hotovou polentu ve střívku a dala napařit spolu s tofu karbanátky.

Poznámka od kuchařky

Toto jídlo nadchne každého, polentové knedle chutnají jako bramborové a tofu karbanátky zase jako uzené masíčko.-)...a o zelí ani nemluvím - má fakt říz a nehrozí nadýmání:-D

Dobrou chuť VŠEM !

Komentáře k receptu Zdravé vepřo-knedlo-zelo

Tématické fráze: knedlo vepřo zelo vepřoknedlozelo recept knedlo vepřo zelo recept zdravé knedlíky vepřoknedlozelo knedlo zelo vepřo polentové knedlíky mrkvová nať vepro knedlo zelo recept vepřo knedlo zelo knedlo zelo uzený knedlo zelo vepřo recept tofu karbanátky s mrkvovou omáčkou knedli vepro zelo recept knedlo vepřo zelo dietní vepřo knedlo zelo dietní knedlo vepřo zelo knedlo zelo vepřo recepty knedlo vepřo zelo recepty knedlo zelo uzené