Bavorské vdolečky
Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 8 927 kJ / 2 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,32 g |
Tuky | 31,68 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 279 mg |
Sodík | 3,33 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 388,56 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 1. 2024 19:34
satelit: Tady se na položenou otázku najde odpověď.
13. 1. 2024 18:04
Někde se píše smažit pod pokličkou , jinde ne. Jak je to správně??? Děkuji
13. 1. 2024 10:16
pěkný recept a krásné foto
13. 1. 2024 10:09
krása takové vdolečky
13. 6. 2023 16:38
Tak dneska jsem poprvé dělala a veliký úspěch doma , že prý příště dvojí dávku že bylo málo. Moc děkuji za super recept
6. 10. 2021 15:48
hospodyne: Ja dělala větší skleničkou výkroj na vdolek a menší jsem vytiskla důlek
30. 3. 2021 13:12
Tonja: Hospodyně radí dobře, já ještě připodotknu, že je třeba vložit do rozehřátého oleje vdolečky nejprve tou stranou s vytvořeným důlkem.
30. 3. 2021 12:47
Tonja: nestačí udělat důlek, je potřeba těsto od středu vytáhnout do stran. Když beru vykynuté vdolečky před smažením do rukou, oběma rukama prostředníčky a palci vytáhnu těsto do stran tak, aby střed byl úplně tenký. Prohlubeň je potřeba dělat větší, jinak se při smažení zatáhne. Já vím, skoro každá kuchařka to zná, ale třeba se někomu návod bude hodit.
30. 3. 2021 10:13
Udělal jsem podle receptu, ale při smažení se mi vdolečky nafoukly téměř dokulata, takže byly spíše jako koblížky a nešlo dát povidla navrch. Teď vidím na fotkách, že je ve vdolečcích už při smažení vytvořen důlek; ten ale v popisu výroby (ani ve videu) zmíněn vůbec není. Ve videu jsou dokonce vdolečky ještě placatější.
Takže nezbude nic jiného, než dělat pokusy a učit se vlastními chybami a nedostatky. Je škoda, že není možné se řídit uvedeným postupem "doslova"; začínajícím kuchařům tak vznikají problémy a nedůvěra v kvalitu receptů.
Takže nezbude nic jiného, než dělat pokusy a učit se vlastními chybami a nedostatky. Je škoda, že není možné se řídit uvedeným postupem "doslova"; začínajícím kuchařům tak vznikají problémy a nedůvěra v kvalitu receptů.
14. 2. 2021 21:00
Po shlédnutí videa jsem byla trochu skeptická, ale komentáře tu mě uklidnily. ???? Chystala jsem se na vdolečky poprvé a šlo to super. Těsto je jednoduché a parádně se s ním pracuje. Snažila jsem se nevyvalovat moc na tenko, ať jsou radši vyšší a nadýchanější. Várka sice dala jen na 16 kusů, za to jsme snědli každý 3 a jsme po večeři. ????
18. 8. 2020 21:34
Musim poznamenat, že vařím nejraději podle receptů z těchto stránek Toprecepty.cz. Tady jsou opravdu ty nejlepší a přitom kolikrát jednoduché recepty. Ani tento mě nezklamal. Dělala jsem podle tohoto receptu Bavorské vdolky poprvé a hned se povedly a byly výborné. I ma drahá polovička, která sladke večeře úplně nemusí, se pěkně napucla a přidala si. Místo jednoho plánovaného vdolku jich snědla asi šest. Takže moc děkuji za recept. Hezky si ho vytisknu a přidám je svým oblíbeným.
22. 5. 2020 17:44
Dělala jsem přesně podle návodu, míchala v pekárně .... Ozdobila povidly, kysanou smetanou, pocukrované.....mohu za sebe říci, BOŽÍ ! Jiné již dělat nebudu. Děkuji.
13. 4. 2020 17:02
Delam jeste uprostred dulek nez je dam do oleje, dulkem dolu. Moc dobre!
4. 4. 2020 15:28
Tak já jsem včera taky zkoušela z půl kila mouky, ale teda 50-60 ks ani omylem. Vykrajovala jsem skleničkou o průměru 8 cm a při výšce 1-1,5 cm jsem jich měla 19!
Jinak těsto úžasné, jen se po nich zaprášilo, příště dělám každopádně tenší.
Jinak těsto úžasné, jen se po nich zaprášilo, příště dělám každopádně tenší.
18. 2. 2017 14:55
Právě dojezené, jsou výborné, chválila si je celá má rodinka. Měla jsem 27 kusů a nic nezbylo.
Děkuji za jednoduchý a dobrý recept
Děkuji za jednoduchý a dobrý recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 2 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 13 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 1 hodinou
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
snejkee uvařil před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 2 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 3 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 5 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 10 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 11 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 11 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Schneeballen, sněhové koule z bavorských vánočních trhů zvládnete i doma. Stačí sedm ingrediencí a dezert se rozplývá na jazyku
Jak připravit ty nejlepší vdolky. Podávat je můžeme naslano nebo nasladko se švestkovými povidly
Další recepty
Tématické fráze: bavorské vdolečky bavorské vdolky jednoduché bavorské vdolečky recept bavorské vdolečky maminčiny recepty bavorské vdolky recept na bavorske vdolecky české vdolky recept bavorské vdolky recept recept na bavorské vdolky bavorské vdolky z kynutého těsta vdolečky recept na jednoduche bavorske vdolecky bavorské vdolky smažené rychle bavorske vdolecky rychlé vdolečky vdolečky recept smažené vdolečky recept bavorske vdolecky recept na vdolečky recepty bavorské vdolečky
Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, máslo, cukr, žloutek, mléko, sůl, tvaroh, povidla švestková, olej
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yXkP
Jak správně smažit koblihy, aby byly propečené a nebyly spálené? Video poradí