

Brambory s červenou cibulí - jednoduchý "bavorský" salát
Suroviny 4 - 6 porcí
- cca 700 g kvalitních brambor
- 2 střední červené cibule
- ocet
- pepř
Postup přípravy receptu
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, a necháme zchladnout.
Když jsou brambory úplně studené, rozšťoucháme je.
Červenou cibuli nakrájíme na hrubší kousky, a spolu s octem je jemně vmícháme do studených brambor.
Ochutnáme a pokud jsou brambory dost kyselé, dochutíme je ještě pepřem....
Poznámka od kuchařky
Brambory jsou výbornou přílohou k masu, ale dají se jíst a jako salát - hlavní jídlo.
Nenahrazujte červenou cibuli za bílou....hodně se to podepíše na chuti.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brambory s červenou cibulí - jednoduchý "bavorský" salát
-
Krása!
-
Já to znám trochu jinak. Dát vařit kvalitní brambory vcelku, potom oloupat a nakrájet na kolečka. Dále pak podle receptu. Mňam!
-
já už to nesolím....uvařím to ve slané vodě, a to mi stačí.
Ale kdo má radši slanější ať si určitě přisolí.... -
magdalenka:Ja mám najradšej s červenou cibuľou, ale zemiaky varím všupke a potom krájam buď na kolieska, alebo pretláčam na hranolčeky. Máme to radi k fašírkam, ale aj k rybe.
-
aaadobromila: V prvej vete postupu sa píše o varení v slanej vode...
S bielou cibuľou známa klasika, ja zemiaky nerozšťouchám ale krájam na menšie kúsky, cibuľu na céčka a ešte pokvapkám olejom. -
To to ani nesolíš, prosím Tě?