Pstruh na kopřivách
Máte rádi pečeného pstruha na másle? Přidejte k němu kopřivy a trochu pórku a vychutnejte si jeho skvělou chuť. Zároveň s pstruhem upečete i brambory, které budete podávat jako přílohu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 900 kJ / 454 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,26 g |
Tuky | 1,22 g |
Vláknina | 15,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 91,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme, pokmínujeme a promícháme.
Krok 2: Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv.
Krok 3: Alobal přeložíme dvojmo, 2x přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
Krok 4: Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
Krok 5: Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30-40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
Krok 6: Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
Krok 7: Po 20-30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (pozor na unikající páru!) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citronovou šťávou a servírujeme.
Zveřejněno 11. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh na kopřivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g2P9
Moje poznámka
Pstruh na kopřivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g2P9
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 22 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 33 minutami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 3 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 4 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 9 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek 15. 6. 2025 15:57
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Tématické fráze:
pstruh recepty,
pstruh recept,
recept na pstruha,
recepty pstruh,
pstruh obrazky,
recepty ze pstruha,
pstruh s koprivami,
pstruh nad ohnem,
ryby na kopřivách,
pstruh - recepty,
vařený pstruh,
recepty na pstruha,
kopřiva plněná v rybě,
velikost pstruhů,
pstruh mládě,
pstruh s koprivama,
pstruh s koprivou,
kopriva recept ryba,
pstruh velikosti,
velikost pstruh
Suroviny:
pstruh,
sůl,
kmín celý,
máslo,
kopřivy,
pórek,
brambory,
citron
Komentáře (8)
Příště možná pstruhy budu dělat - jak jsme zvyklí - na pánvi, ale takhle to bylo taky super