Zelňáky z čerstvého zelí

Hucak_L Kuchař: Hucak_L

Doba přípravy: 3/4 - 1 hod dle velikosti pánve Bezmasá jídla 5 názorů

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
3 vejce
voda
sůl
1 lžička drceného kmínu
3/4 kg krouhaného čerstvého zelí
kypřící prášek do pečiva
olivový olej (na smažení)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín.

  2. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta.

  3. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.

  4. Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na olivovém oleji do růžova (na titanové pánvi stačí jen kápnout olej pod placky). Na zapití je výtečné acido, podmáslí nebo kefír.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelňáky z čerstvého zelí

  • Margesimp Margesimp

    Vynikající :yes:. Jedli jsme je jako samostatné jídlo potřené česnekovo jogurtovým dipem. Doma jsme vždy dělali jen z kysaného, z čerstvého jsou snad ještě lepší. Děkuji za recept. <3:-K

    Odpovědět

  • anoli1975 anoli1975(neregistrovaný)

    No uplně to u nás neuspělo.... ;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Zelňáky byly výborné:-pchuťově něco jak květákové placičky.
    S bramborovou kaší a zeleninovým salátem skvělý oběd:yes:+3přidala jsem foto

    Odpovědět

  • J. A. J. A.

    Zajímavý recept :yes:, možná by šlo i upéct ..?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: čerstvé zelí recepty recepty na pokrmy ze zelí čerstvé zelí recept čerstvé zelí pokrmy ze zeli zelné placky z čerstvého zelí placky z čerstvého zelí jidla ze zelí jak uvarit cerstve zeli recepty cerstve zeli jídlo ze zelí vařené čerstvé zelí recept čerstvé zelí zelňáky placicky z cerstveho zeli smažené zelňáky recept na krouhané zelí krouhané zelí recept zeli cerstve co uvarit ze zeli