

Sýrová polévka z červené řepy
Suroviny
- 1/2 kg červené řepy
- 1/4 kg hovězího masa + kosti
- 200 g taveného sýru
- 1 vejce
- 1,5 l vody
- sůl
- špetka mletého pepře
- špetka mletého nového koření
- špetka mletého bobkového listu
- špetka tymiánu
- cca 1 PL balsamikového octu
- zelená petrželka a celer
Postup přípravy receptu
V osolené a okořeněné vodě uvaříme hovězí maso, kosti a červenou řepu. Maso vyjmeme.
Ve vývaru rozmixujeme červenou řepu, znovu uvedeme do varu, vložíme tavený sýr a rozvaříme ho.
Nakonec zakvedláme do polévky vejce, vložíme na kostičky nakrájené maso a přikyselíme dle chuti balsamikovým octem. Na talíři zdobíme posekanou zelenou petrželkou a celerem. Můžeme přidat osmaženou housku nebo jiné krutonky. Dobrou chuť!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sýrová polévka z červené řepy
-
Jitkas:Díky
, byla to opravdu dobrota
-
Toz jsi me presvedcila, krasa cervena, tavenak ci co, bude to dobrota, ty jsi zaruka kvality!
-
Moc mi polévka chutná
, přidávám fotku
řepu jsem vařila zvlášť a maso přidávala až na talířku -
Musim se připojit, taky dávam do polévky taveňák a je to dobrý, jen se to musí vyzkoušet. Všechno je jednou poprvé
-
AniCiz: Souhlas, sýr v polévce je výborný a do některých je nejlepší právě odsuzovaný "taveňák".
Polívčičku si ukládám a určitě vyzkouším -
-
nechápu rčení,že taveňák do polévky nepatří..dámy opravdu neochutnaly..Já sýrem zakončuju skoro všechny krémové polévky,takže ráda dám bod.
-
Hucak_L: souhlas a já to komentovat opravdu můžu, protože si řepu dělám snad na 100 způsobů a tuhle s taveňákem jsem už taky zkusila v rámci experimentu
-
Dámy, bez ochutnání může komentovat jedině ten, kdo od dětství papouškoval po někom: "Fuj, to je hnusný". S kysanou smetanou to má sice také dobrou, ale úplně jinou chuť. Až to ochutnáte, tak komentujte.
-
Souhlasím s Klárkou, taveňák do polévky nepatří
Jinak docela zajímavý recept
-
Miluju červenou řepu, ale "zprznit" ji taveňákem, to snad ne?A proč mixovat? Vždyť stačí zakysaná smetana