

Krémové žampiony zapečené se slaninou a směsí sýrů
Suroviny 4 porce
- 250 g krémových žampionů
- 1 hermelín
- 1 lučina
- 10 dkg ementálu
- 1 kelímek smetany na vaření Profesionál (190g)
- 10 dkg libovější uzené slaniny
Postup přípravy receptu
Krémové žampiony nakrájíme na čtvrtky a ty malé necháme vcelku.
Na pánvičce rozpustíme trochu másla a žampiony lehce orestujeme.
Do zapékací misky naskládáme na větší kousky nakrájenou uzenou slaninu a polovinu na kostky nakrájeného ementálu a polovinu nakrájeného hermelínu.
Na tuto směs navrstvíme orestované žampiony a poklademe druhou polovinou pokrájeného hermelínu a ementálu. Lučinu prsty natrháme a poklademe po celém povrchu směsi.
Kompletní náplň zapékací misky zalijeme obsahem kelímku smetany na vaření a dáme péct do rozpálené trouby.
Zapékáme cca 30 minut, dokud povrch nezačne zlátnout.
Podáváme teplé s křupavou bagetou.
Poznámka od kuchařky
Tak jsem spáchal takový pokrm "co dům dal" a bylo to i k jídlu. Možná by to chtělo příště přidat nějakou pažitku, nebo ještě nivu. Zkoušejte a podělte se!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krémové žampiony zapečené se slaninou a směsí sýrů
-
Tak to na me take ted juklo z nahodnych receptu....
. Pridavam do oblibenych a brzy zrealizuji.....
-
Mňamka .. naprosto miluji houby, sýr a smetanu, to je moje kombinace, jak bude příležitost a suroviny, tak se do toho pustím. Děkuji za receptík a posílám 11.bodík
-
Pěkný recept
. Já mám ale smůlu - krémové žampiony jsem v životě neviděla, Kunín k nám vozí všechno možné, ale Profesionála nechává v Brně
. Zůstanu asi u klasiky - žampiony a smetana (sýry jsou v poho..). Fotky jsou pěkné, ale já bych se přimlouvala i za jednu celkovou - lépe to vynikne, než ty detaily
-
Hned bych si dala
+ bod.
-
To jo, Otto, ty musíš mít hodně drahý foťák
a to jídlo..nepochybuji o kvalitě.
-
Vivat chlapi s fantazií...
-
Úžasné foto!
-
Ty Mefisto, zase mi děláš chutě fotkou