Můj segedín s domácí knedlou

Zdenka +++ Kuchařka: Zdenka +++

Doba přípravy: 1.hodina 8 porcí Vepřové maso 37 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřového masa
2 cibule
1 zelí (ve sklínce)
sůl
sádlo
sladká paprika
kmín mletý
bobkový list
pepř mletý
1/2 masoxu
hladká mouka
voda (s moukou na zahuštění)
Recept si zatím oblíbilo 57 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na sádle orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, potom přidáme maso na kostičky a orestujeme přidáme sůl, pepř, mletý kmín, sladká papriku promícháme s masem a podlijeme trošku vodou, aby paprika nezhořkla.

  2. Přidáme bobkový list, dolijeme vodu podle potřeby a dáme vařit. Já vařila 15-20 minut v papiňáku.

  3. Po uvaření do masa vložíme proprané zelí a dáme dovařit tak, aby bylo zelí měkké. Pokud chcete mít tmavší segedín stačí v mikrovlnce ohřát trochu vody, přidat sladkou papriku, zamíchat, přidat a hned je tmavší.

  4. Přidáme kousek masoxu, pokud chcete mít víc štávičky, je potřeba přidat trochu vody. Zahustíme jen trošku, voda z moukou (záklechtka). Příloha domácí knedle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 725 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Můj segedín s domácí knedlou

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Dobrý den, přidávám fotečku. Segedín byl moc dobrý. :-)

    Odpovědět

  • mifka mifka

    vladka1486: Musim s vámi jen souhlasit manželovi také strašne moc chutnal:-):-8

    Odpovědět

  • vladka1486 vladka1486

    Dnes uvařeno a dle slov mého manžela - nejlepší segedinský guláš, jaký kdy jedl :-8:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    bábona:
    Dělám též stejný, naučila mě ho babička (slovenka), která ho tak vařila od 30tých let v sudetech:-D

    Odpovědět

  • Straslipka Martin Straslipka Martin

    Moc dobrý....:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • bábona bábona(neregistrovaná)

    Vařím stejný, přesně tak mě ho naučila moje maminka, které by letos bylo 103 let, takže starý moravský recept

    Odpovědět

  • wendy888 wendy888

    dnes dělám k obědu váš receptík 26+

    Odpovědět

  • abcde abcde

    Dobrý recept .Dělám podobně.Zelí neperu ve vodě jen vymačkám štávu zvlášt do sklenky a dle potřeby doleju.máme rádi kyselé.zahustím moukou ve smetaně.;-)

    Odpovědět

  • silvie kišová silvie kišová(neregistrovaný)

    výborný segoš:yes:

    Odpovědět

  • Brusinkaa Brusinkaa

    Moc chutný :-) právě jsem dodělala, taky jsme přidala nakonec zakysanou smetanu :yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Moc dobrý segedín :-p Jen jsem nakonec přidala kysanou smetanu.Děkuji za recept a posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • lidka58 lidka58

    Segedín milujeme a tento byl úžasný!!! :yes::-p

    Odpovědět

  • Eve1988 Eve1988

    Dělala jsem a výborný! Přítel jedl celý týden. :-8

    Odpovědět

  • Zdenka +++ Zdenka +++(neregistrovaný)

    barča:to jsem ráda že chutná :-K

    Odpovědět

  • barča barča(neregistrovaná)

    vyborný :-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: segedín segedín recept recept segedin segenin recept na segedin segetín segetín recepty segedin recept na segetín segedin v papinaku sekedín segegín segedin top recepty domácí knedla segetín guláš vepřové maso recepty sekedýn segedín bez masa vyborny segedin recepty na segedin