Suroviny
Porce: 1 dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 864 kJ / 2 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,62 g |
Tuky | 140,55 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 423 mg |
Sodík | 3,11 g |
Sůl | 7,75 g |
Sacharidy | 331,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy preosejeme obe múky, zmiešame s cukrom, soľou, pridáme pokrájané maslo a studeným mliekom spracujeme na hladké cesto, ktoré odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
Krok 2: Vychladené cesto rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske na hrúbku stebla do tvaru obdlžníka a popicháme vidličkou.
Krok 3: Vyvaľkané cesto pokrájame na obdlžniky, ktoré dáme na plech s pečiacim papierom. Potrieme olejom. Pečieme na 220°C 10-12 minút.
Krok 4: Podávame vychladnuté samostatne, ako prílohu alebo potreté nátierkou či rôzne obložené.
Zveřejněno 20. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knäckebrod - jemný křupavý chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2GN
Moje poznámka
Knäckebrod - jemný křupavý chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p2GN
Nejnovější recepty
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 9 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 1 hodinou
Nadýchaný perník
ferda30 před 2 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 4 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 4 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 5 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 5 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 7 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 8 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 8 hodinami
Tématické fráze:
křupavý chléb,
domácí knäckebrot,
kneckebrot,
křupavý chléb recept,
kneckebrod,
recept na křupavý chléb,
švédský chléb,
recept na křupavý chleba,
recept švédský knackebrot,
knecke brot,
jak upéct křupavý chléb,
kneckebrot recept,
jak upéct knackebrot,
knackebrod křupavý chléb,
jak upéct křupavý chleba,
knakebrot recept,
domácí knackebrod,
knakebrod,
krupavý chleba,
domácí knackebrot recept
Suroviny:
mouka žitná hladká,
mouka žitná hrubá,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
sůl,
olej slunečnicový
Komentáře (11)