Pikantní smažené kapustičky

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zeleninová jídla 14 názorů

Suroviny

růžičková kapusta
vejce
sůl
pepř
sušený česnek
mletá paprika
cayenský pepř
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, opláchneme, necháme oschnúť. Vajce rozšľaháme, vmiešame soľ, čierne korenie, sušený cesnak, papriku.

  2. Kapustičky obalíme v múke, potom vo vaječnej zmesi, strúhanke, zas vo vajci, zas v strúhanke a pomaly smažíme na oleji.

  3. Ja používam pri smažení veľkú pinzetu, v tomto prípade pozor, pinzeta vie veľmi rýchlo obal z kapustičky vyzliecť!

  4. V 200 ml kyslej smotany zamiešam 50 g jemne strúhaného syra a cesnak, s tým je to veľmi chutné, alebo klasická tatárska.

Poznámka

Podávam ako mlsanie, je to piplačka, príp. ako hlavné jedlo. Dá sa určite použiť fritovací hrniec, ale ja ho nemám, prípadne smažiť ako pri http://www.toprecepty.cz/recept/13321-kvetak-smaze...Včera som podľa neho prvýkrát smažila karfiol a som ním nadšená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 240 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní smažené kapustičky

Tématické fráze: smažená růžičková kapusta karamelizované kapustičky kapustičky zeleninové recepty kapustičky jako příloha malé kapustičky dušené růžičková kapusta smažená smažená růžičková kapustička smažena kapusta kapusticky recept recept na kapusticky male kapusticky jako priloha karamelizovaná kapusta polévka z kapustiček kapustičky recepty smažená růžičková kapusta recepty recepf polevka z kapusticek pikantní růžickpvá kapusta smažená růžičkovou kapusta kapustičky na paprice