Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 072 kJ / 1 690 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,62 g |
Tuky | 85,34 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 3,94 g |
Sacharidy | 58,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme.
Krok 2: Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, a řízky ji vyložíme (i boční části).
Krok 3: Mléko smícháme s moukou, vejci, olejem, na jemno nastrouhaným sýrem, na malé čtverečky nakrájenou kapií a okurkami. Osolíme, opepříme.
Krok 4: Směs nalejeme na maso a v troubě pomalu pečeme asi 1 hodinu, dokud směs neztuhne.
Krok 5: Maso necháme ve formě prochladnout, potom ho vyklopíme a krájíme na plátky asi 1 cm silné. Podáváme s brambory nebo krájíme studené a podáváme jako součást studených mís - krájíme tenčí plátky.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Rada: je lepší maso připravit den dopředu, nechat ho v chladničce a potom až porcovat. Studené se lépe krájí. Pokud ho chceme podávat teplé, ohřejeme nakrájené plátky v mikrovlnce nebo v troubě.
Zveřejněno 23. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Moje poznámka
Mramorové maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D4A
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 15 minutami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 24 minutami
Hříbková omáčka
Darwin před 36 minutami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 41 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 2 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 2 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 3 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 3 hodinami
Krupičková polévka
taleonka10 před 4 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
KatkaZu před 4 hodinami
Tématické fráze:
porcování vepřového masa,
studené pohoštění,
porcování srnky,
porcování srnce,
porcování vepřového,
porcovani kyty,
porcování vepře,
porcování srnčí maso,
porcovani masa,
porcování srnčího masa,
porcování vepřové kýty,
pohoštění recepty,
studené maso,
porcování srnčího,
vepřové maso porcování,
jak krájet maso,
jak porcovat vepřové maso,
jak porcovat maso,
porcování masa na roládu,
porcování srnčí
Suroviny:
kýta vepřová,
vejce,
mouka hrubá,
kapie nakladané v oleji,
okurky sterilované,
sýr tvrdý,
mléko,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (14)