Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

isindy Kuchařka: isindy

Doba přípravy: 15min 2 porce Těstoviny 28 názorů

Suroviny

2 kostky kudrnatých čínských instantních nudlí
2 kuřecí prsa
1/2 většího čerstvého fenyklu
sůl
175 ml kokosového mléka
1 lžička kari
špetka chilli
olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce s teplou vodou ponoříme instatní nudle a necháme cca 10min. změknout. Nevaříme.

  2. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme chilli a necháme chvíli odležet.

  3. Mezitím odloupneme z fenyklu vrchní slupky, zbytek nakrájíme na tenké měsíčky (jako např.cibuli).

  4. Na troše oleje zprudka orestujeme maso, jakmile se zatáhne, přidáme fenykl a restujeme dozlatova.

  5. Poté přidám kari, podlijeme kokosovým mlékem a krátce provaříme (fenykl by měl zůstat křehký a lehce chroupat), podle chuti dosolíme.

  6. Zcezené nudle přidáme na pánev k masu, promícháme, prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Donedávna jsem čínské nudle krátce povařila doměkka - pak jsem kdesi na netu přečetla tento postup a ejhle - funguje to a jsou chutnější.

Fenykl jsem dodnes neochutnala, vlastně znám jen fenyklový čaj...ale dneska to najednou byla v obchodě láska na první pohled :) nevím proč, ale měla jsem strašnou chuť tu zajímavou věc ležící mezi mrkví a karambolou ochutnat...tak jsem se nechala inspirovat na gurmetklub.cz a dobře jsem udělala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky

  • marcik marcik

    :-p:yes:takové jídla máme rádi, ale toho mléka jsem se bála. ale vyzkouším to. +:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Hmmm ,teda dala bych si hned.Mám nějaký absťák na zelený,po tom všem tučném a sladkém.Fenykl mám moc ráda a přidávám pokud je v létě do směsi salátů.Dokonce jsem ho i jednou pěstovala na zahradě, i když nebyl tak pěkný co se koupí,zato byl zase víc aromatičtější.Dá se zapékat a všelijak upravit ,je to dobrůtka.S kokosovým mlékem to může ladit.:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Isahu - tip na salát je na mých stránkách ;-)
    http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c... Tento salát miluji když je trošku uleželý, jinak tam mám salát s polníčkem, v kterém je také použitý fenykl :-)
    http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c...

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Iljuso, na čerstvý/syrový v salátu jsem si ještě netroufla, zatím jsem prubla tuto tepelnou úpravu a byla jsem mile překvapená :-p
    ten salát zkusím ale taky, máš nějaký tip?

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Ráda vyzkouším, fenykl mám moc ráda - jak tepelně zpracovaný, tak v salátech - tam mi chutná ještě více :-*

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    koukám,že receptík je lákavý,také jsem ještě nikdy nedělala čerstvý fenykl,chtělo by to vyzkoušet.;-):yes:+1

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    děkuji :-K;-)

    Odpovědět

  • Ambiente Ambiente

    Děkuji za nabídku IVANKO jsi moc milá rád potkávam lidi jako jsi Ty, je úžasné že se tady najdou takový lidé;-). Děkuju to už je 3 bod kterej nemohu dát:-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Tondo, nešlo by to bez té "paní"?:-8:-8:-D já myslím, že si tu všichni svorně tykáme ;-)(a navíc jsem starší a ženská k tomu, tak to můžu nabídnout :-8:-D)

    Odpovědět

  • Ambiente Ambiente

    Paní Ivo dík za tip to je dobrej nápad , skočím za kámošema do čínský čtvrti:-) a kouknu jakou mají kvalitu, kdyby to šlo dal bych další bod:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Ambiente a ty nejsi v Čechách? to, co mám na fotce, to je docela dobré - tuším z Billa za pár pětek...nebo ho kupuji přímo na tržišti "u zdroje". Osvědčilo se mi kupovat tyto suroviny tam, kde je kupují ti, kteří nejlépe ví, co a jak s nimi :-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Eli, trošičku jo....ty čerstvé lístečky jsou trochu jako máta, někdo tvrdí, že v tom cítí anýz nebo lékořici...já ne :-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli, joooo víš že jo.... připomíná silný odvar máty a mírně k fenyklu :-D, ale zas ne tak doslova, přiblížila ses :yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Promiňte mi debilní dotaz...ale není ta fenyklová chuť trochu do "peprmintova", jako do máty, ale jemněji??

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli, za sebe;-) - chuť fenyklu se nedá přirovnat, je to fenykl - příjemná, pikantní fenyklová (to jsem ti pomohla co?:-8), do křupava ho uuděláš zhruba jako asi celer, ale ani to není přesný, velice krátce, hlavně si vybírej malé hlavičky, jsou křehčí a mají šťavnatější chuť :-p, je vynikající i jen na páře a s bramborem opečeným na másle, na gogle najdeš dost odkazů, hlavně se ho neboj vyzkoušet :yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: fenykl recepty thajské nudle thajské recepty thajske nudle recept thajské nudle recepty fenykl recept thajská kuchařka recept na thajské nudle thajské nudle s kuřetem fenyklová omáčka top recepty z fenyklu čínské nudle recept recept na upravu fenyklu thajské nudle s kuřecím thajské kuřecí nudličky čínské nudle s kokosovým mlékem gogle diskuze recepty jak upravit čínské nudle recept thajské nudle thajský recept

Zapomněl/a jsem heslo