

Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky
Suroviny 2 porce
- 2 kostky kudrnatých čínských instantních nudlí
- 2 kuřecí prsa
- 1/2 většího čerstvého fenyklu
- sůl
- 175 ml kokosového mléka
- 1 lžička kari
- špetka chilli
- olej
Postup přípravy receptu
Do hrnce s teplou vodou ponoříme instatní nudle a necháme cca 10min. změknout. Nevaříme.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme chilli a necháme chvíli odležet.
Mezitím odloupneme z fenyklu vrchní slupky, zbytek nakrájíme na tenké měsíčky (jako např.cibuli).
Na troše oleje zprudka orestujeme maso, jakmile se zatáhne, přidáme fenykl a restujeme dozlatova.
Poté přidám kari, podlijeme kokosovým mlékem a krátce provaříme (fenykl by měl zůstat křehký a lehce chroupat), podle chuti dosolíme.
Zcezené nudle přidáme na pánev k masu, promícháme, prohřejeme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Donedávna jsem čínské nudle krátce povařila doměkka - pak jsem kdesi na netu přečetla tento postup a ejhle - funguje to a jsou chutnější.
Fenykl jsem dodnes neochutnala, vlastně znám jen fenyklový čaj...ale dneska to najednou byla v obchodě láska na první pohled :) nevím proč, ale měla jsem strašnou chuť tu zajímavou věc ležící mezi mrkví a karambolou ochutnat...tak jsem se nechala inspirovat na gurmetklub.cz a dobře jsem udělala.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Thajské fenyklové nudle s kuřecími kousky
-
takové jídla máme rádi, ale toho mléka jsem se bála. ale vyzkouším to. +
-
Hmmm ,teda dala bych si hned.Mám nějaký absťák na zelený,po tom všem tučném a sladkém.Fenykl mám moc ráda a přidávám pokud je v létě do směsi salátů.Dokonce jsem ho i jednou pěstovala na zahradě, i když nebyl tak pěkný co se koupí,zato byl zase víc aromatičtější.Dá se zapékat a všelijak upravit ,je to dobrůtka.S kokosovým mlékem to může ladit.
-
Isahu - tip na salát je na mých stránkách
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c... Tento salát miluji když je trošku uleželý, jinak tam mám salát s polníčkem, v kterém je také použitý fenykl
http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_c... -
Iljuso, na čerstvý/syrový v salátu jsem si ještě netroufla, zatím jsem prubla tuto tepelnou úpravu a byla jsem mile překvapená
ten salát zkusím ale taky, máš nějaký tip? -
Ráda vyzkouším, fenykl mám moc ráda - jak tepelně zpracovaný, tak v salátech - tam mi chutná ještě více
-
koukám,že receptík je lákavý,také jsem ještě nikdy nedělala čerstvý fenykl,chtělo by to vyzkoušet.
+1
-
děkuji
-
Děkuji za nabídku IVANKO jsi moc milá rád potkávam lidi jako jsi Ty, je úžasné že se tady najdou takový lidé
. Děkuju to už je 3 bod kterej nemohu dát
-
Tondo, nešlo by to bez té "paní"?
já myslím, že si tu všichni svorně tykáme
(a navíc jsem starší a ženská k tomu, tak to můžu nabídnout
)
-
Paní Ivo dík za tip to je dobrej nápad , skočím za kámošema do čínský čtvrti
a kouknu jakou mají kvalitu, kdyby to šlo dal bych další bod
-
Ambiente a ty nejsi v Čechách? to, co mám na fotce, to je docela dobré - tuším z Billa za pár pětek...nebo ho kupuji přímo na tržišti "u zdroje". Osvědčilo se mi kupovat tyto suroviny tam, kde je kupují ti, kteří nejlépe ví, co a jak s nimi
-
Eli, trošičku jo....ty čerstvé lístečky jsou trochu jako máta, někdo tvrdí, že v tom cítí anýz nebo lékořici...já ne
-
Eli, joooo víš že jo.... připomíná silný odvar máty a mírně k fenyklu
, ale zas ne tak doslova, přiblížila ses
-
Promiňte mi debilní dotaz...ale není ta fenyklová chuť trochu do "peprmintova", jako do máty, ale jemněji??
-
Eli, za sebe
- chuť fenyklu se nedá přirovnat, je to fenykl - příjemná, pikantní fenyklová (to jsem ti pomohla co?
), do křupava ho uuděláš zhruba jako asi celer, ale ani to není přesný, velice krátce, hlavně si vybírej malé hlavičky, jsou křehčí a mají šťavnatější chuť
, je vynikající i jen na páře a s bramborem opečeným na másle, na gogle najdeš dost odkazů, hlavně se ho neboj vyzkoušet