Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená)

Štola na vánočním stole nesmí chybět. A protože má v cukroví velkou konkurenci, musí být dokonalá. Tato je z tvarohového těsta, které je dlouho vláčné, nevysychá a proto dlouho chutná jako čerstvá.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

28. 12. 2010 16:09

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 565 kJ / 3 720 kcal
Bílkoviny59,91 g
Tuky173,12 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 901 mg
Sodík 669 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy474,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je od Yanull, která mně recept nezištně poskytla a dovolila zde uveřejnit.

Janičko, tímto ti mocinky děkuji za skvělý recept.

Abych předešla případným výtkám...já vím, že je zde několik podobných receptů na tvarohové štoly, ale tento je přece jenom trochu jiný, hlavně co se týče poměrů surovin a druhů mouky a tuků, vyzkoušejte, nebudete litovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate chocolate

25. 11. 2011 19:03

rebeka:Zlatou Hanou béééru, ale Zlatku bych musela objednat;-).Mě pokaždé popadne pečící chuť večer, když jsou holky pryč a já se můžu patlat (a případný neúspěch nikdo nevidí, že:-8).

rebeka rebeka

25. 11. 2011 18:44

chocolate: bože, já jsem pako:-D:-D:-D ty ses ptala na mouku:-D joo, určitě šlo:yes::yes: ta Zlatka je jakože lepší, množstvím lepku, ale jistě to půjde i s "normální" výběrovou;-):yes:

rebeka rebeka

25. 11. 2011 18:40

chocolate:jooj, Orionko:-K:-K tož to nevím..to je recept yanull...a ta to má vymakané:-D proč:-? nemáš ji ráda:-? tu Zlatou Hanou..myslím;-)

chocolate chocolate

25. 11. 2011 18:36

rebeka:Čarodějko, šlo by to i bez té Zlatky?;-)

rebeka rebeka

25. 11. 2011 18:35

vybusna::-8:-8 děkuji, jsem ráda, že se líbí..a víš, jak je dobrá;-):-?:yes: teď mám v troubě(před)vánočku:-D

vybusna vybusna

25. 11. 2011 18:06

rebeka...stolu mas teda fakt uzasnu.......:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 12. 2010 19:52

Rebi, já mám kousek, stačí ti, že jsem ho chtěla celý zanést dceři od Ládi a přelomil se mi?:-( Tak říkám, nevadí, ten kus ocasu si nechám, až se vrátíme, vyfotím řez. Hmm, jo, foťák jsem nechala u Laďky, takže řez nebude!:-D Ale zkusila jsem a je fakt výbornáááá!!:-p

rebeka rebeka

30. 12. 2010 19:16

holky všem moc děkuji:-K:-KJani R.,ten kapřík je úúúžasný:yes::yes::yes:
trochu závidím:-8my už nemáme ani fň:-(:-D:-D:-D

Jitka B

30. 12. 2010 13:49

Nádherné formy :-O a krásné pečeníčko :-*.

srettka

30. 12. 2010 13:41

No rebi:-O takova paradicka,ta struktura a mozajka. . .luxusni zalezitost:-O:yes::yes::no:

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 12. 2010 13:03

Rebi, přidávám pár fotek, rozkrojenou ji ještě nemám, vezeme ji do Ostravy dceři od Ládi, ale myslím, že to dopadlo dobře! :-D

Zdenka1

29. 12. 2010 15:47

To je krasavica:-p:yes:+13

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2010 20:30

yanull díky, to jsem potřebovala vědět;-)

yanull yanull

28. 12. 2010 19:40

Jani, dovolím si odpovědět na Zlatku. Je to směs polohrubé a hladké mouky, takže hrubou určitě ne, spíše tu hladkou. A nebo nech jen samotnou výběrku, nic se nestane. V původním receptu také byla, ale já do všech receptů na pečení dávám jednu třetinu Zlatky. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 12. 2010 19:31

Rebi, to je moc fajn, ale sněhu po kolena, Kaufland dost z ruky, auto jezdí po celé cestě tam a zpět, na moje nervy to teda není. Mrknu se do Billy, ale kdybych ji náhodou nesehnala, tady je hrubá zlatý klas, to asi ne? Jaká je vlastně zlatka..hladká, polohrubá, hrubá, myslím tím, čím ji můžu nahradit?:-O A ta fotka vánočky..to je krása!!! kam se hrabou pletaři vánoček, co? :-D:-D:-D:-D Nic ve zlém, holky, co to umíte, to je jen bledá závist;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: forma na štolu štola s kokosem štola jak dlouho vydrži štola tvarohová štola z vysočiny štola recept domácí štola vláčná štola mouka zlatka domácí štola vláčná jak dlouho vydrží tvarohová štola recepty z vysočiny štola do formy pečící forma na štólu tvarohová štola dr.oetker recept forma na pečení štoly tvarohová štola dr.oetker vanocni stola kynuta jak upést štolu recepty na štola

Suroviny: mouka polohrubá, mouka, kypřící prášek, cukr moučkový, cukr vanilkový, tvaroh měkký, máslo, tuk hera, vejce, sůl, rum, rozinky, brusinky, ořechy, mandle, ovoce kandované, máslo, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D0E6