

Skořicová křidýlka
Suroviny
- 2 kg kuřecích křídel
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky skořice
- 1 lžíce medu
- 3 lžičky grilovacího koření
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
Postup přípravy receptu
Kridla oplachneme a vo velkej mise dobre premiesame so vsetkymi komponentami.
Nechame postat minimalne hodinu, ale ja ich nechavam do druheho dna. Naskladam do pekaca a podlejem cca 2dcl vodou.
Peciem vo vyhriatej rure na 170°C 45 az 60 minut.
Poznámka od kuchařky
Moze sa piect aj na grile ale treba tomu venovat zvysenu pozornost.
Recept som dostala od Janky Kutacovej za co jej dakujem
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skořicová křidýlka
-
Ukladám a v lete vyskúšam
Marinády sú výborná vec,tá škorica je tam zaujímavá,ale keď dávam med,tak väčšinou pridám aj citrón alebo víno,aby to nebolo moc sladké.A tá fotka je lákavá
-
Jendo
JSI
šikula.Fotky křídel jsou jak ze žurnálu o gastro
.Výbušná
marinádu dělám podobnou,jen přidávám na plátky krájený čerstvý zázvor(ten miluju
) ale na rozdíl od tebe nedávám skořici(s tím bych u nás neuspěla,bohužel
).Tyhle marinády jsou moc dobré a vždycky slaví úspěch
.Posílám boďku,ale musíte se o ní podělit
,každému zvlášť nelze
.
-
jenda1 vdaka za foto....v mnichove negrilujeme a prave zajtra odchadzame na slovensko a tam ich budeme urcite robit aj niekolkokrat...nasi tinedzery sa idu za tym umlatit.
-
K ingrediencím jsem přidal šťávu z poloviny limetky (nedělal jsem z celé dávky křidýlek). Je škoda, že u takových receptů chybí fotky
. Jako přílohu jsem použil skvělý recept Fazolky ve wasabi krému http://www.toprecepty.cz/recept/5956-fazolky-ve-wa...
.
Přestože těchto marinád je spousta, posílám prvního bodíka.
-
Moc si na nich pochutnáváme.Vynikající a jednoduché!!!!